Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lemmy-laatta katosi salamannopeasti helsinkiläisen huoltoaseman seinästä – ”Maunula suree”

Hiljattain kuollutta Motörhead-keulakuvaa Lemmy Kilmisteriä kunnioittanut muistolaatta katosi Helsingin Maunulasta yhtä nopeasti kuin se oli sinne ilmestynytkin.

Kaupunki
 
Patrik Wikblad
Torstai-iltapäivänä muistolaatta oli jo irrotettu seinästä.
Torstai-iltapäivänä muistolaatta oli jo irrotettu seinästä. Kuva: Patrik Wikblad

Hiljattain kuollutta Motörhead-keulakuvaa Lemmy Kilmisteriä kunnioittanut muistolaatta katosi Helsingin Maunulasta yhtä nopeasti kuin se oli sinne ilmestynytkin. Muovinen muistolaatta oli epävirallinen, eikä sen kiinnittäjästä tai irrottajasta ole tietoa edes Maunula-seurassa, jonka yhteisö tuntee kulmiensa asiat paremmin kuin hyvin.

”Ei ole aavistustakaan, kuka laatan on tehnyt”, sanoo Maunula-seuran varapuheenjohtaja Liisa Lohtander.

”Hirveä pettymys, että joku ei halua antaa sitä koko yhteisölle, vaan vie ehkä oman olkkarinsa seinälle. Maunula suree”, hän jatkaa.

Laatta pelmahti tyhjillään olevan huoltoasemarakennuksen seinään tiettävästi keskiviikkona, ja jo torstai-iltapäivänä se oli kadonnut. ”Lemmy Kilmister (1945–2015) ei juonut maitoa 06.12.2015” -tekstillä varustettu laatta kiinnitettiin juuri kyseisen rakennuksen seinään sen vuoksi, että Lemmy Kilmister tähditti siellä kuvattua Valion maitomainosta vain muutamia viikkoja ennen kuolemaansa.

Kilmisterin yllätysvierailu on Lohtanderin mukaan aiheuttanut positiivista virettä Maunulassa. ”Lemmy-huoltoaseman” pihaan on suunniteltu viskinjuonti-iltoja, ja onpa jopa jonkinlaisia kiertoajeluja hahmoteltu Motörhead-faneille.

Maunulassa ja Lemmy Kilmisterissä on ollut vuosien varrella tietyllä tapaa samantyylistä rosoa. Sopiiko muun muassa runsaasta alkoholinkäytöstään ja muista vanhan koulukunnan rock’n’roll -synneistään kuulu Kilmister kuitenkaan nykyisin jo siistiytyneen helsinkiläislähiön keulakuvaksi?

”No, hänessä oli puolensa ja puolensa”, Lohtander muotoilee.

Maunula on aiemmin päässyt musiikkimaailman valokeilaan muun muassa 22-Pistepirkon studion vuoksi.

Ian Fraser ”Lemmy” Kilmister kuoli syöpään 70-vuotiaana 28. joulukuuta 2015. Kilmister oli Motörheadin laulaja-basisti, minkä lisäksi hänet muistetaan myös muun muassa Hawkwind-yhtyeestä.

Elmeri Vehkala
Lemmy Kilmisteriä ja maitomainosta muistettiin Helsingin Maunulassa.
Lemmy Kilmisteriä ja maitomainosta muistettiin Helsingin Maunulassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat