Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkibulevardeista ruuhkia Espooseen

”Mehän emme voi laittaa Helsingin rajalle liikennevaloa ja sanoa, että tuonne ei saa mennä.”

Kaupunki
 
Serum Arkkitehdit
Havainnekuva bulevardista Pikku Huopalahden pohjoisosasta.
Havainnekuva bulevardista Pikku Huopalahden pohjoisosasta. Kuva: Serum Arkkitehdit

Kaisu Moilanen HS

Helsingin suunnittelemat kaupunkibulevardit tuovat Espooseen lisää ruuhkia. Näin toteaa Espoo alustavassa lausuntoluonnoksessaan Helsingin yleiskaavaehdotuksesta.

Helsingin suunnittelemat kiistellyt kaupunkibulevardit tarkoittavat puistokaduiksi muutettuja Helsingin sisääntuloväyliä. Tällä hetkellä Helsingin sisääntuloväylät kuten Länsiväylä tai Turuntie ovat moottoriteitä.

Bulevardit toisivat ruuhkaa muualle, etenkin Espoossa Kehä II:lle, todetaan Espoon lausunnossa.

Henkilöautoliikenne Helsingin keskustaan tulee bulevardisoinnin myötä vähenemään, koska siitä tulee nykyistä hitaampaa, sanoo Espoon liikennesuunnittelupäällikkö Markku Antinoja.

Suuri osa Helsingin sisääntuloväylien liikenteestä on liikennetilastojen mukaan ympäröivistä kunnista tulevaa liikennettä.

”Helsingissä sijaitsee paljon työpaikkoja, joilla vielä on melko usein omat parkkipaikat osalle työntekijöistä. Houkutus tulla omalla autolla on melko suuri”, Antinoja sanoo. Hänen mukaansa autoilua olisi pyrittävä vähentämään Helsinkiin päin jo ennen kaupunkibulevardien toteuttamista.

”Me emme voi Helsinkiin vaikuttaa, mutta esimerkiksi näiden pysäköintipaikkojen vähentäminen voisi olla hyvä. Silloin henkilöautolla liikkuminen ei olisi niin houkuttelevaa. Mehän emme voi laittaa Helsingin rajalle liikennevaloa ja sanoa, että tuonne ei saa mennä.”

Helsingin kaupunkibulevardit saattavat toteutuessaan tuoda Espoolle myös myönteisiä seurauksia, Antinoja pohtii.

”Osa työpaikoista saattaa siirtyä Espooseen kun työpaikoille ei pääse enää niin helposti. Lisäksi kauppa on katsonut, että tämän myötä Kehä I:n varsi muuttuu hyvin houkuttelevaksi kauppapaikaksi.”

Espoon kaupunginhallitus käsittelee Helsingin yleiskaavaehdotuksesta annettavaa lausuntoa maanantaina. Aiemmin ruuhkien lisäyksestä on valittanut Kirkkonummi. Vantaa päättää kannastaan maanantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat