Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo: Kaupunkibulevardit siirtävät ruuhkan Kehälle

”Mehän emme voi laittaa Helsingin rajalle liikennevaloa ja sanoa, että tuonne ei saa mennä.”

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Ruuhkaa Kehä I:llä Leppävaaran tunnelin lähellä keväällä 2015.
Ruuhkaa Kehä I:llä Leppävaaran tunnelin lähellä keväällä 2015. Kuva: Kimmo Räisänen

Espoo. Helsingin suunnittelemat kaupunkibulevardit tuovat Espooseen lisää ruuhkia. Näin toteaa Espoo alustavassa lausuntoluonnoksessaan Helsingin yleiskaavaehdotuksesta.

Helsingin suunnittelemat kiistellyt kaupunkibulevardit tarkoittavat puistokaduiksi muutettuja Helsingin sisääntuloväyliä. Tällä hetkellä Helsingin sisääntuloväylät kuten Länsiväylä tai Turuntie ovat moottoriteitä.

Artikkeliin liittyvät

Bulevardit toisivat ruuhkaa muualle, etenkin Espoossa kehä II:lle, todetaan Espoon lausunnossa.

Henkilöautoliikenne tulee bulevardisoinnin myötä vähenemään Helsingin keskustaan, koska siitä tulee nykyistä hitaampaa, sanoo Espoon liikennesuunnittelupäällikkö Markku Antinoja.

Suuri osa Helsingin sisääntuloväylien liikenteestä on liikennetilastojen mukaan ympäröivistä kunnista tulevaa liikennettä.

”Helsingissä sijaitsee paljon työpaikkoja, joilla vielä on melko usein omat parkkipaikat osalle työntekijöistä. Houkutus tulla omalla autolla on melko suuri”, Antinoja sanoo. Hänen mukaansa autoilua olisi pyrittävä vähentämään Helsinkiin päin jo ennen kaupunkibulevardien toteuttamista. Tähän yksi keino ovat erilaiset joukkoliikenteen hankkeet, mutta myös Helsingin omat toimet.

”Me emme voi Helsinkiin vaikuttaa, mutta esimerkiksi näiden pysäköintipaikkojen vähentäminen voisi olla hyvä. Silloin henkilöautolla liikkuminen ei olisi niin houkuttelevaa”, Antinoja sanoo.

”Mehän emme voi laittaa Helsingin rajalle liikennevaloa ja sanoa, että tuonne ei saa mennä.”

Helsingin kaupunkibulevardit saattavat toteutuessaan tuoda Espoolle myös myönteisiä seurauksia, Antinoja pohtii.

”Osa työpaikoista saattaa siirtyä Espooseen kun työpaikoille ei pääse enää niin helposti. Lisäksi kauppa on katsonut, että tämän myötä kehä ykkösen varsi muuttuu hyvin houkuttelevaksi kauppapaikaksi.”

Espoon kaupunginhallitus käsittelee Helsingin yleiskaavaehdotuksesta annettavaa lausuntoa kokouksessaan maanantaina. Aiemmin ruuhkien lisääntymisestä on valittanut Kirkkonummi, joka katsoo Helsingin siirtävän ruuhkia omien rajojensa ulkopuolelle. Vantaa päättää omasta kannastaan maanantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat