Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki aikoo suojella lisää puukortteleita Käpylässä

Kaupunki
 
Google streetview
Näkymä Pellervonkadulta, johon Osmonkulma rajautuu.
Näkymä Pellervonkadulta, johon Osmonkulma rajautuu. Kuva: Google streetview

Helsingin kaupunki aikoo suojella Osmonkulman kaksi puutalokorttelia Käpylässä. Kaupunginhallitus käsittelee korttelien asemakaavan muuttamista kokouksessaan tänään.

Osmonkulman korttelit jäivät ulkopuolelle, kun Puu-Käpylän aluekokonaisuus suojeltiin asemakaavalla vuonna 1971. Osmonkulman alue on rakennettu muuta Puu-Käpylää vapaamuotoisemmin. Kaupunginhallituksen esityslistassa kuitenkin todetaan, että alueen tyyli on yhtenäinen muun Puu-Käpylän kanssa.

Osmonkulman 16 asuinrakennusta ja yksi myymälärakennus rakennettiin Puu-Käpylän rakentamisen loppuvaiheessa, 1920-luvun alussa. Kaupunginhallituksen esityslistan mukaan myös Osmonkulman korttelit ovat erittäin hyvin säilyneet.

Asemakaavan suunniteltu muutos sallisi asumista palvelevien aputilojen sijoittamisen asuinrakennuksen kellarikerrokseen ja ullakolle asemakaavaan merkityn kerrosalan lisäksi. Jokaiselle tontille saisi rakentaa myös yhden ympäristöön sopivan pienen piharakennelman. Rakennelman enimmäispinta-alaksi ehdotetaan viittä neliömetriä.

Museovirasto on listannut Osmonkulman alueen muun Puu-Käpylän tavoin valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Lopullisesti suojelusta päättää kaupunginvaltuusto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat