Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Helsingissä Airbnb ei ole muuttanut prostituutiota Tukholman tapaan – ”Tällaista se on ollut vuodesta 2000 lähtien”

Erot Suomen ja Ruotsin välillä näkyvät etenkin katuprostituutiossa, rikosylikonstaapeli arvelee

Kaupunki
 
Roni Rekomaa / LEHTIKUVA
Poliisit tarkastivat naisen henkilöllisyyttä Helsingissä perjantaina aamuyöllä 12. elokuuta 2011.
Poliisit tarkastivat naisen henkilöllisyyttä Helsingissä perjantaina aamuyöllä 12. elokuuta 2011. Kuva: Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Helsingin poliisissa yllätytään Tukholman poliisin arviosta, että prostituutio on siirtynyt hotelleista esimerkiksi vuokrauspalvelu Airbnb-palvelun kautta edelleen vuokrattaviin asuntoihin.

Aiemmin hotelleissa tapahtunut prostituutio on siirtynyt muun muassa Airbnb-asuntoihin, kertoo ruotsalainen sanomalehti Dagens Nyheter. Lehden mukaan poliisin ja hotellien yhteistyö on vähentänyt prostituutiota hotelleissa ja toiminta on siirtynyt etenkin varsinaisen vuokralaisen edelleen vuokraamiin asuntoihin.

”Tällaista se on ollut Helsingissä koko ajan vuodesta 2000 lähtien, ei tässä meille mitään uutta ole”, kertoo rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson Helsingin poliisin vakavan rikollisuuden yksiköstä.

”On ollut aaltoliikettä, missä sitä on tapahtunut: huoneistohotelleissa tai yksityisasunnoissa. Nykyään hotellit ovat tarkimmin valvotuimpia, joten ne ovat paikkoina prostituutiolle huonompia.”

2000-luvun aikana internetpalvelut ovat syrjäyttäneet lehti-ilmoitukset ja prostituutio on siirtynyt verkkoon, Eriksson sanoo. Hänen mukaansa erilaiset sivustot, kuten Airbnb, ovat helpottaneet vuokra-asuntojen löytämistä, mutta parittajat ovat aiemminkin vuokranneet asuntoja.

Eriksson arvelee, että erot Suomen ja Ruotsin välillä näkyvät etenkin katuprostituutiossa.

”Ruotsissa katuprostituutio on ollut näkyvää ja se on ollut iso ongelma. Meillä on vain kourallinen prostituoituja kaduilla. Se on Ruotsiin verrattuna pieni määrä vain.”

Seksin ostaminen on ollut Ruotsissa lailla kiellettyä vuodesta 1999.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat