Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiista perinteikkäästä alakoulusta jatkuu – ruotsinkieliset lapset saattavat sittenkin jäädä Punavuoreen

Asukkaiden kiivaasti puolustama Cygnaeus lågstadieskola saattaa jatkaa toimintaansa

Kaupunki
 
Timo Toivanen / Lehtikuva
Cygnaeus lågstadieskolan eteisnaulakko.
Cygnaeus lågstadieskolan eteisnaulakko. Kuva: Timo Toivanen / Lehtikuva

Helsingin aikeet myllätä uusiksi kantakaupungin ruotsinkielistä kouluverkkoa ovat ajautuneet mutkalle.

Opetuslautakunnan ruotsinkielinen jaosto päätti kokouksessaan torstaina lähettää sittenkin kommentoitavaksi kilpailevan ehdotuksen opetusviraston esityksen lisäksi.

Kahden mallin keskeinen ero on Cygnaeus lågstadieskola Punavuoressa: virasto olisi lopettanut koulun kokonaan. Jaosto sen sijaan yhdistäisi tämän koulun kahteen muuhun eli Grundskolan Norseniin ja Kronohagens lågstadieskolaan. Jaoston esityksessä esikoulusta neljänteen olisi opetusta molemmissa nykyisissä alakouluissa, viidennestä luokasta eteenpäin oppilaat koottaisiin Norseniin Unioninkadulle.

Erona olisi sekin, että virasto perustaisi ruotsinkielisen alakoulun Jätkäsaaren suomenkielisen koulun yhteyteen, kun taas kilpailevassa ehdotuksessa Jätkäsaaresta ei anneta varmoja lupauksia.

Kummassakin mallissa töölöläinen Minervaskolan ja Lauttasaaren Drumsö lågstadieskola kunnostetaan ja ne jatkavat toimintaansa. Myös Brändö Lågstadieskola säilyisi.

Koulut saavat nyt kommentoida molempia esityksiä. Esitykset palaavat päättäjille loppukeväästä ja lopullisesti kouluverkosta päättää valtuusto. Asukkaat ovat käyneet kiivasta keskustelua kouluvaihtoehdoista.

Brander Signe / Helsingin kaupunginmuseo
Vuonna 1910 avattu Ratakadun kansakoulu, nykyisin Cygnaeus lågstadieskola, valokuvaajalegenda Signe Branderin kuvaamana vuonna 1913.
Vuonna 1910 avattu Ratakadun kansakoulu, nykyisin Cygnaeus lågstadieskola, valokuvaajalegenda Signe Branderin kuvaamana vuonna 1913.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat