Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääkaupunkiseudulla hiihdetään enää tykkilumella

Lämpöasteet ja vesisateet ovat sulattaneet luonnonlumen pääkaupunkiseudulta, mutta hiihtämään pääsee vielä niin Helsingin, Espoon kuin Vantaankin tykkilumiladuilla.

Kaupunki
 
Heikki Saukkomaa
Paloheinässä riitti hiihtäjiä 24. tammikuutta, vaikka lunta pyrytti.
Paloheinässä riitti hiihtäjiä 24. tammikuutta, vaikka lunta pyrytti. Kuva: Heikki Saukkomaa

Luonnonlumi on sulanut pääkaupunkiseudulta, mutta hiihtämään pääsee vielä tykkilumiladuilla. Helsingissä hiihtokunnossa on Paloheinän kilometrin ja 1,8 kilometrin ladut sekä kilometrin lenkki Vuosaaren Mustavuoressa. Herttoniemen 400 metrin lenkillä ei pysty enää hiihtämään.

”Se on veden vallassa”, kertoi liikuntapaikkamestari Mircos Kienanen keskiviikkona.

Helsingin latuja paikkaillaan varastossa olevalla lumella, mutta uutta tykkilunta tuskin enää tehdään tänä talvena. Ilma ei ole tarpeeksi kylmä lumetukselle eikä lumitykkejä Kienasen mukaan kannata muutenkaan välttämättä enää käynnistää.

”Ihmisten hiihtoinnostus laskee lopputalvesta.”

Kaikki tämän talven tykkilumet on todennäköisesti ammuttu ilmoille myös Espoossa, kertoo kaupungin latujen kunnossapidosta vastaava Petri Forsman.

Hiihtämään pääsee vielä Leppävaaran 2,8 kilometrin ja Oittaan noin 4 kilometrin tykkilumiladuilla ja Matinkylän lenkillä.

Vantaalla pääsee hiihtämään Hakunilan tykkilumiladulla. Sen kunto oli kuitenkin tiistaina Vantaan latukarttapalveluun päivitetyn tiedon mukaan jo heikko.

Ajantasaisimmat tiedot Espoon ja Helsingin laduista löytyvät mski.fi-palvelusta. Toinen vaihtoehto on hiihtäjien yhdessä vapaaehtoisvoimin päivittämä latutilanne.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat