Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin keskusta ja pääradan varsi voittaisivat

Kaupunki
 

Liikenteen lisäksi tienkäyttömaksuilla on vaikutusta myös Helsingin seudun maankäyttöön, asumiseen ja elinkeinoelämään.

Helsingin kantakaupungin asunnot muuttuisivat nykyistäkin houkuttelevammiksi, mutta myös pääradan varsi Keski-Uudenmaan alueella kasvattaisi vetovoimaansa. Henkilöautoon nojaavien alueiden vetovoima Kehä III:n pohjoispuolella ja Etelä-Espoossa sen sijaan vähenisi.

Tutkija Seppo Laakson selvityksen mukaan Helsingin seudun 14 kunnan asuinalueista valtaosa säilyttäisi nykyisen suosionsa. Tiemaksu-uudistus ei juuri vaikuttaisi suuntaan eikä toiseen.

Vastaavanlainen kehitys tapahtuisi myös työpaikkojen suosiossa. Radanvarsi ja Helsingin kantakaupunki lisäsivät taas vetovoimaansa.

Espoossa Kehä I:n työpaikkavyöhyke näyttäisi sekin nykyistä houkuttelevammalta. Kehä I:n ja Kehä III:n välisellä alueella olisi haasteita.

Tavarankuljetuksessa ei juuri muita ole kuin voittajia, koska kuljetukset olisi vapautettu tiemaksusta. Liikenteen sujuvuus ja matka-aikojen ennustettavuus parantaisivat kaikkien logistiikka-alueiden vetovoimaa.

Erityisesti Länsisataman, mutta myös kaikkien muiden satama-alueiden vetovoima paranisi.

Kauppapalveluissa Kehä II:n ja Kehä III:n palvelukeskittymät menettäisivät suosiotaan jonkin verran. Sen sijaan Helsingin kantakaupunki ja Keski-Uudenmaan kuntien keskukset lisäisivät vetovoimaansa.

Helsingin kantakaupungissa city-logistiikan toimintaedellytykset paranisivat.

Tiemaksuilla on yhdyskuntarakennetta tiivistävä vaikutus. Se sopii Helsingin seudun liikenteen (HSL) toimitusjohtaja Suvi Rihtniemen mukaan hyvin seudulla yhteisesti sovittuihin maankäytön tavoitteisiin.

”Kun Helsingin seudulla asumista ja maankäyttöä halutaan tiivistää, liikennejärjestelmän toimivuus varmistaa, että näin voi tapahtua”, Rihtniemi sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat