Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS:n haastattelemat autoilijat suhtautuvat kaavailtuihin tiemaksuihin myönteisesti

Autoilijat toivovat, että tiemaksuilla rahoitettaisiin julkista liikennettä.

Kaupunki
 
Autoilijat suhtautuvat suopeasti tiemaksuihin
Autoilijat suhtautuvat suopeasti tiemaksuihin
Helsingin Sanomien haastattelemat autoilijat pitävät tiemaksuja yllättävänkin myönteisenä asiana. Haastatellut uskovat ruuhkien ja päästöjen vähenevän. Toimittaja: Tomi Peurakoski HS, kuvaus ja editointi: Terhi Liimu HS.

Helsingin Sanomien haastattelemat autoilijat suhtautuvat kaavailtuihin tiemaksuihin yllättävän suopeasti. Ruuhkien odotetaan helpottavan ja päästöjen vähenevän tiemaksujen myötä.

Helsingin seudun kuntapäättäjät ja Autoliitto sen sijaan suhtautuvat kriittisesti.

Terhi Liimu
Ari Perkiö
Ari Perkiö

Ari Perkiö, Riihimäki:

”Tiemaksut ovat kaksipiippuinen juttu. Joudun paljon ajamaan työkseni pääkaupungissa, mutta firma maksaa ne kustannukset. Mutta jos joutuisin itse maksamaan, niin matkustaisin varmaan junalla tai muulla tavalla. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että meiltä ulkopaikkakuntalaisilta pitää veloittaa jotain siitä, että me asioidaan Helsingissä. He, jotka eivät ole valmiita maksamaan, voivat tulla junalla. Se helpottaisi hieman tätä ruuhkaa ja liikennettä täällä. Kyllä ajatuksena hyväksyn tuon maksun. Jollain tavallahan ruuhkia pitää voida hillitä.”

Terhi Liimu
Juha Kekkonen
Juha Kekkonen

Juha Kekkonen, Helsinki:

”Tiemaksussa on hyviä ja huonoja puolia. Helsingille se on rasitus, että kaikki tulevat tänne autolla, kun julkinen liikenne ei toimi hyvin. Toivottavasti tiemaksuilla voisi esimerkiksi rahoittaa parempia joukkoliikenneratkaisuja.”

Terhi Liimu
Gunilla Wahlberg
Gunilla Wahlberg

Gunilla Wahlberg, Inkoo:

”Jotain on pakko tehdä liikenteen ja päästöjen takia. Minun on pakko käyttää autoa, koska asun niin kaukana, mutta lähempänä asuvien autoilua se ehkä vähentäisi. Jos on pakko maksaa, niin kai minä sitten maksan. Nyt kun Länsimetro tulee niin se auttaa varmaan tosi paljon. Joukkoliikennettä kehittämällä ehkä saadaan liikennettä vähennettyä.”

Terhi Liimu
Andres Illak
Andres Illak

Andres Illak, Helsinki:

”Auton omistajalla on paljon muitakin veroja ja maksuja, joita pitää maksaa. Maksuja alkaa olla liikaa. Maksujen pitäisi olla myös porrastettuja autoilijan tulotason mukaan. Länsimetro on tulossa ja muutenkin yhteydet Helsingistä ovat hyvät, joten en kannata tiemaksua.”

Terhi Liimu
Tanja Rantakangas
Tanja Rantakangas

Tanja Rantakangas, Kirkkonummi:

”En koe, että Helsingissä on hirveitä ruuhkia, vain jonoja. Uskon, että jonot vähenisivät jos maksut tulisivat. Olen sitä mieltä, että jos maksut menevät oikeaan osoitteeseen, niin olen niitä valmis maksamaan. Jos Kirkkonummelta Helsingin keskustaan tulee maksuja noin 30 euroa kuukaudessa, niin ei ne ihan hirveitä summia ole. Joukkoliikennettä en harkitsisi, koska omalla autolla liikkuminen on niin paljon helpompaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat