Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ravintolaruoan kotiin­kuljetuspalvelut valtaavat uusia alueita – kotimainen Wolt laajenee Tukholmaan

Sekä Woltilla että Foodoralla on palkkalistoillaan Suomessa jo noin 200 lähettiä.

Kaupunki
 
Akseli Valmunen / HS
Woltin lähetti Marla Ylikortes kuljettamassa ruoka-annoksia viime syksynä.
Woltin lähetti Marla Ylikortes kuljettamassa ruoka-annoksia viime syksynä. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Ravintolaruoan tilaus- ja kotiinkuljetuspalvelut Wolt ja Foodora ovat laajentaneet toimintansa myös Itä-Helsinkiin. Kotimainen Wolt aloitti kuljetukset Kulosaareen jo tammikuun alussa, ja viime viikolla reviirinsä sinne ulotti myös Euroopasta Suomeen rantautunut Foodora.

Tänään perjantaina Wolt levittäytyy kunnolla itäisiin kaupunginosiin. Matkapuhelinsovelluksen kautta pystyy nyt tilaamaan ruokaa muun muassa Laajasaloon, Itäkeskukseen, Tammisaloon ja Herttoniemeen.

Itäisimmät mukaan otetut kaupunginosat ovat Myllypuro ja Vartioharju, joten esimerkiksi Kontula ja Mellunmäki jäävät vielä rannalle.

”Ideana on se, että valtaamme viimein Itä-Helsingin. Sitä on toivottu todella paljon”, kertoo Woltin operatiivinen johtaja Juhani Mykkänen.

Woltin kotiinkuljetuksen piiriin tulee Mykkäsen mukaan yli 25 000 uutta kotitaloutta.

”Kohta kymmenen prosenttia helsinkiläisistä on meidän rekisteröityneitä käyttäjiä, eli 50 000–60 000. Se on aika hurja juttu”, Mykkänen sanoo.

Niin Wolt kuin Foodorakin aloittivat toimintansa Suomessa viime kesänä. Woltin tavoin myös kilpailija Foodora on edennyt uusille alueille.

Foodoran viestinnästä vastaava Robert Torvelainen kertoo, että yrityksen toiminta-alue rajautuu lännessä Lauttasaareen. Pohjoisimmat palvelun piirissä olevat kaupunginosat ovat Meilahti–Pasila–Arabia-linjalla.

Torvelainen pitää realistisena tavoitteena, että Foodora toimittaa tämän vuoden aikana miljoona ruoka-annosta Helsingissä.

Kumpikin nuorista yrityksistä on aloittanut toimintansa myös Turussa ja Tampereella. Sekä Woltilla että Foodoralla on palkkalistoillaan Suomessa jo noin 200 lähettiä.

”Espoo on tulossa, mutta siihen ei ole vielä tarkkaa aikataulua”, toteaa Woltin Mykkänen.

Myös Foodora pohtii levittäytymistä Espooseen, mutta seuraava etappi voi olla myös rutkasti pohjoisemmassa.

”Oulu saattaa olla potentiaalinen. Ouluhan on tunnettu polkupyöräilykaupunki, ja siellä on paljon nuorta väkeä, jotka osaavat hyödyntää tällaisia palveluja keskimääräistä paremmin”, Torvelainen kertoo.

Pyöräilyn helppous kiinnostaa erityisesti siksi, että noin 90 prosenttia Foodoran välittämistä annoksista kuljetetaan polkupyörällä. Woltin lähetit taas ajavat enimmäkseen autolla.

Foodora toimii jo 29 kaupungissa eri puolilla maailmaa. Myös kotimainen Wolt tähyää globaaleille markkinoille. Toiminta Tukholmassa alkaa Mykkäsen mukaan lähiaikoina.

Päivitys 12.2. kello 10.40: Foodora ilmoitti tarkentuneen lähettimäärän.

Terhi Liimu / HS
Foodoran lähetti Jesper Palén polkupyöräili ruoka-annosten kanssa asiakkaiden luokse viime syksynä.
Foodoran lähetti Jesper Palén polkupyöräili ruoka-annosten kanssa asiakkaiden luokse viime syksynä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat