Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Voisi viettää koko illan Kalliossa” – Rehulan ehdotus vapauttaisi Kallion yöelämän

Baarit voisivat itse päättää aukioloajoistaan, linjaa peruspalveluministeri

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Sauli Vehmersuo ja Sari Kuivanen jaloittelivat ravintola Hilpeän Hauen edustalla Vaasankadulla perjantaina.
Sauli Vehmersuo ja Sari Kuivanen jaloittelivat ravintola Hilpeän Hauen edustalla Vaasankadulla perjantaina. Kuva: Kimmo Räisänen

Kohta myös Helsingin Kalliossa sijaitsevat baarit saavat pitää oviaan auki neljään asti yöllä, mikäli peruspalveluministeri Juha Rehulan linjaukset toteutuvat.

Rehula ehdottaa, että ravintoloiden aukioloaikojen luvanvaraisuudesta luovuttaisiin ja ravintolat voisivat itse ilmoittaa aukioloajoistaan. Rehula antoi pohjaesityksen alkoholilain uudistamisesta hallituskumppaneille torstaina.

Tähän asti ravintolat ovat joutuneet hakemaan jatkoaikaa, joka on myönnetty vain erityisestä syystä. Useimmat ravintolat ovat voineet saada jatkoluvan, mikäli ne ovat tarjonneet ”korkeatasoista viihdettä”.

Muutos olisi merkittävä Helsingin Kallion yöelämälle. Kalliossa baarit menevät pääsääntöisesti kiinni kahdelta yöllä eikä jatkoaikaa ole myönnetty alueella sijaitseville ravintoloille muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

”Kuulostaa loistavalta”, iloitsee Delifox- ketjun toimitusjohtaja Markku Orasmaa. Ketjulla on useita ravintoloita, joista Hilpeä Hauki sijaitsee Kalliossa.

”Tuskin tämä pankkia räjäyttää, eivät kaikki halua pitää auki neljään asti, mutta se antaa joustoa. Kun on joku hyvä syy, voidaan pitää auki pidempään.” Orasmaan mukaan yön pikkutunnit kahdesta neljään eivät ole erityisen tuottoisia, mutta ne ovat asiakkaalle tärkeitä hetkiä. ”Se on osa meidän asiakaspalvelua, ettei heidän tarvitse vaihtaa paikkaa kesken illan. Kaikkihan haluavat, että ilta jatkuisi vielä kun on kivaa.”

Aukioloaikojen osittainen vapauttaminen toisi alueelle hyviä asioita, uskoo Orasmaa. ”Se on mieletön paikka ja siellä on paljon ihan uudenlaisia yrittäjiä, jotka tekevät asioita ihan uudella tavalla. Tuolta alueelta se kasvu tulee.”

Samaan uskoo ravintolapäällikkö Venla Ristkari ravintola Loosisterista. Cmb- ravintoloilla on yhteensä 17 ravintolaa, joista kaksi sijaitsee Kalliossa. ”Varmasti on piristysruiske Kallion yöelämälle. Asiakkaiden ei tarvitsisi lähteä Kalliosta keskustaan kesken illan. Kuulostaa hienolta.”

Ristkari ei usko aukioloaikojen pidentämisen lisäävän häiriöitä alueella. ”Kyllä täällä on usein paljon rauhattomampaa keskellä päivää. Ongelma eivät ehkä ole ne ihmiset, jotka käyvät baareissa ja viettävät aikaa yöelämässä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat