Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äärikansalliset suuttuivat pakolaisten karatekurssista

Urheiluseura Tapanilan Erä aikoo solvauksista huolimatta jatkaa yhteistyön tekemistä vastaanottokeskusten kanssa.

Kaupunki
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Tapanilan Erän Maija Laaksonen (oik.) on saanut runsaasti vihapostia sen jälkeen, kun turvapaikanhakijoiden karatetunnit alkoivat.
Tapanilan Erän Maija Laaksonen (oik.) on saanut runsaasti vihapostia sen jälkeen, kun turvapaikanhakijoiden karatetunnit alkoivat. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Tapaninkylä

Urheiluseura Tapanilan Erän henkilökunta on joutunut vihakampanjan kohteeksi sen vuoksi, että Tapanilan urheilukeskuksessa järjestetään karatetunteja turvapaikanhakijoille.

Äärikansallinen Rajat kiinni -liike myös osoitti mieltään torstai-iltana Tapanilan urheilukeskuksen pihassa. Kokoontuminen sujui ilman yhteenottoja.

Kommentointia on saanut osakseen erityisesti Tapanilan Erän karatejaoston varapuheenjohtaja Maija Laaksonen, joka on myös turvapaikanhakijoille liikuntamahdollisuuden tarjoavan projektin vetäjä ja miesten karateryhmän ohjaaja. Suuri osa lähinnä sähköpostitse ja sosiaalisen median kautta lähetetyistä viesteistä on ollut asiattomia. Räikeimmät solvaukset on välitetty eteenpäin poliisille.

”Urheiluseuran yksi tärkeä tehtävä on estää rasismia”, Laaksonen sanoo.

Joitakin ihmisiä raivostuttaa pelkästään se, että turvapaikanhakijoille järjestetään maksutta ohjattua liikuntaa. Pulssia kohottaa entisestään opetettava laji, karate.

”Paljon olemme saaneet palautetta siitä, että miksi juuri karate. Tavoite ei ole opettaa väkivaltaa, vaan kaikkea muuta”, Laaksonen kertoo.

Laaksonen muistuttaa, että karaten perusarvoihin kuuluu toisen kunnioittaminen ja tasa-arvoinen kohtelu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat