Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomelan koulun kolmen vuoden takainen lakkautuspäätös taas käsittelyyn Vantaalla

Kaupunki
 
Marja Väänänen / HS
Tuomelan koulun ja Hevoshaan koulun lakkauttamista vastaan järjestettiin mielenosoitus lokakuussa 2013.
Tuomelan koulun ja Hevoshaan koulun lakkauttamista vastaan järjestettiin mielenosoitus lokakuussa 2013. Kuva: Marja Väänänen / HS

Hämeenkylä

Länsivantaalaisen Tuomelan koulun kolmen vuoden takainen lakkautuspäätös tulee uuteen käsittelyyn Vantaalla. Pro Tuomela -liikkeen aktiivit ovat keränneet kuntalaisaloitteeseen tarvittavan määrän nimiä kolmessa viikossa.

Vantaalla kuntalaisaloitteen kynnys on 3 200 henkilöä. Tuomelan koulun aloitteessa nimiä on jo 3 500. Uutta käsittelyä perustellaan muiden koulujen ongelmilla.

”Valtuusto ei lakkautuspäätöstä tehdessään tiennyt muiden länsivantaalaisten koulujen terveyshaitoista”, Tuomelaaktiivi Antti Marvia perustelee.

Tuomelan koulun oppilaita on siirretty sisäilmahaitoista tunnettuihin Hämeenkylän ja Rajatorpan kouluihin. Vantaa selvittää parhaillaan Hämeenkylän koulun sisäilmaongelmien syitä. Rajatorpan koulu on menossa remonttiin kesällä.

Kuntalaisaloite on käsiteltävä valtuustossa kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun se on jätetty. Marvian mukaan aloite luovutetaan kaupunginhallitukselle mahdollisimman nopeasti.

Kuntalaisaloitteessa on myös huomautettu, että Tuomelan liikuntarakennus poistuisi käytöstä ensi syksynä, jolloin viimeisetkin lapset ovat sieltä lähteneet. Tämä on herättänyt huolta tilaa käyttävissä urheiluseuroissa.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti rauhoittelee, ettei rakennusta ole päätetty purkaa, vaan seurojen varauksia ei ole saatu järjestelmään.

”Tuomela ja muutamat muut länsivantaalaiset koulut ovat olleet meidän sähköisessä järjestelmässämme eräänlaisessa välitilassa, mutta varausmahdollisuuksien pitäisi palautua kevään aikana”, Kallislahti sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat