Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa varautuu parkkimaksuihin asemilla, toreilla ja kaduilla – ”Muutos on iso”

Runsaan vuoden kuluttua voi asemalle pysäköinnistä joutua maksamaan.

Kaupunki
 
Terhi Liimu / HS
Tikkurilan liityntäpysäköinnissä on nyt 12 tunnin aikarajoitus.
Tikkurilan liityntäpysäköinnissä on nyt 12 tunnin aikarajoitus. Kuva: Terhi Liimu / HS
Fakta

Mobiilimaksu harkinnassa

 Vantaa ei havittele vanhanaikaisia kolikkoautomaatteja pysäköinnin maksuvälineeksi.

 Mobiilimaksaminen ja erilaiset maksukorttien vaihtoehdot selvitetään.

 Liityntäpysäköinnissä maksu halutaan kytkeä joukkoliikenteen matkakorttiin.

Myyrmäen ja Tikkurilan sekä Vantaan asemien pysäköintialueet voivat muuttua maksullisiksi vuoden 2017 syksyllä. Vantaa valmistelee uutta liikennepoliittista ohjelmaa, jonka kyytipoikana on myös pysäköintimaksujen käyttöönotto toreilla ja kaduilla.

”Muutos on Vantaalla iso, koska tähän mennessä pysäköintiä ei ole ohjattu muuten kuin pysäköintikiekoilla keskusta-alueilla”, luonnehtii apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä (sd).

Aikarajoitukset ovat hampaaton keino paimentaa asiointiin tarvittavien parkkipaikkojen tehokasta kiertoa. Kaupungin väkiluku kasvaa, joten pysäköintipaikkojen kiertoa on tehostettava.

”Nyt tapahtuu niin, että asioimiseen tarkoitetut pysäköintialueet täyttyvät koko päiväksi, eivätkä uudet asiakkaat pääse paikalle”, Penttilä sanoo.

Suurin tehostuksen tarve on Tikkurilassa ja Myyrmäessä. Keskustojen yksityiset pysäköintilaitokset ovat jo nyt maksullisia.

Maksullisuus halutaan ulottaa myös kaupungin hallinnoimille pysäköintialueille sekä liityntäpysäköintiin. Maksuilla voi olla iso merkitys esimerkiksi Tikkurilan aseman parkkipaikalla, joka on yksi suosituimmista Vantaalla.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) joukkoliikennelipulla saa yleensä pysäköidä joko maksutta tai muutaman euron hinnalla. Vantaa selvittää matkakortin tunnistusmenetelmiä.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee liikennepoliittista ohjelmaa ensi maanantaina. Parkkihinnoista ei nyt linjata.

Liikennepoliittinen ohjelma ei puutu työpaikka-alueitten tai liiketilojen pysäköintiin. Vantaa aikoo täsmentää niiden suunnitteluohjeita.

Käytännön muutokset ovat Penttilän mukaan vähäisiä. Vantaalle ei ole tulossa Helsingin tapaisia enimmäismääräyksiä, montako parkkipaikkaa toimistojen tai kauppojen pihoille voi tulla.

Asuinalueilla uusien kerrostalojen pysäköintipaikkojen mitoituskokeilua laajennetaan hieman. Vantaa kiristi viime vuonna ohjetta siten, että Tikkurilan, Koivukylän, Aviapoliksen, Kivistön, Martinlaakson, Myyrmäen, Hakunilan ja Länsimäen uusissa kerrostaloissa voi olla vain yksi parkkipaikka 130 kerrosneliötä kohden. Se vastaa sitä, että kahdella yksiöllä on käytössään yksi parkkipaikka.

Kokeilupäätöksessä normin käyttöalue rajattiin kilometrin säteelle rautatieasemista. Näin ollen esimerkiksi Koivukylän asemalla kilometrin säde halkaisee Leinelän asuinalueen.

Kokeilun täydennyspäätöksellä Leinelän, Louhelan, Hiekkaharjun ja Rekolan asemien liepeillä normi olisi puolen kilometrin säteellä asemasta yksi autopaikka jokaista 110:tä kerrosneliötä kohti.

Uuden kokeilualueen on määrä olla voimassa yhtä kauan kuin alkuperäisenkin pysäköintimitoituksen kokeilun eli vuoden 2018 loppuun saakka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat