Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rehulan ehdotus vapauttaisi Kallion yöelämän – ”Asiakkaiden ei tarvitsisi lähteä Kalliosta keskustaan”

Baarit voisivat itse päättää aukioloajoistaan, linjaa peruspalveluministeri.

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Sauli Vehmersuo ja Sari Kuivanen jaloittelivat ravintola Hilpeän Hauen edustalla Vaasankadulla perjantaina.
Sauli Vehmersuo ja Sari Kuivanen jaloittelivat ravintola Hilpeän Hauen edustalla Vaasankadulla perjantaina. Kuva: Kimmo Räisänen

Alppiharju/Kallio

Helsingin Kalliossa sijaitsevat baarit saavat pian pitää oviaan auki neljään asti yöllä, mikäli peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk) linjaukset toteutuvat.

Rehula ehdottaa, että ravintoloiden aukioloaikojen luvanvaraisuudesta luovuttaisiin ja ravintolat voisivat itse ilmoittaa aukioloajoistaan. Rehula antoi pohjaesityksen alkoholilain uudistamisesta hallituskumppaneille torstaina.

Tähän asti ravintolat ovat joutuneet hakemaan jatkoaikaa, joka on myönnetty vain erityisestä syystä. Useimmat ravintolat ovat voineet saada jatkoluvan, mikäli ne ovat tarjonneet ”korkeatasoista viihdettä”.

Muutos olisi merkittävä Helsingin Alppiharjun ja Kallion yöelämälle. Kalliossa baarit menevät yleensä kiinni kahdelta yöllä eikä jatkoaikaa ole myönnetty alueella sijaitseville ravintoloille muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

”Kuulostaa loistavalta”, iloitsee Delifox-ketjun toimitusjohtaja Markku Orasmaa. Ketjulla on useita ravintoloita, joista Hilpeä Hauki sijaitsee Alppiharjussa.

”Tuskin tämä pankkia räjäyttää. Eivät kaikki halua pitää auki neljään asti.”

Hilpeässä Hauessa perjantaina käyneet Sauli Vehmersuo ja Sari Kuivanen pohtivat ehdotusta aukiolojen osittaisesta vapauttamisesta. ”Olisi jo aika antaa ravintoloille tällainen vapaus, vaikka minulle nykyisetkin aukioloajat aika hyvin riittävät”, kommentoi Vehmersuo.

Kuivanen puolestaan sanoi, ettei hän vastusta aukiolojen vapautusta mutta sanoi ymmärtävänsä, etteivät kaikki pidä ajatuksesta, sillä ravintoloiden lähellä asuville voisi tulla meluhaittoja.

Toimitusjohtaja Orasmaa uskoo, että aukioloaikojen osittainen vapauttaminen toisi alueelle hyviä asioita. ”Se on mieletön paikka. Siellä on uudenlaisia yrittäjiä, jotka tekevät asioita uudella tavalla. Tuolta alueelta kasvu tulee.”

Samaan uskoo ravintolapäällikkö Venla Ristkari ravintola Loosisterista. Cmb-ravintoloilla on 17 ravintolaa, joista kaksi Kalliossa. ”Se on varmasti piristysruiske Kallion yöelämälle. Asiakkaiden ei tarvitsisi lähteä Kalliosta keskustaan kesken illan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat