Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Tapanila vastaa Erän urheiluseuraa vastaan hyökänneille kyläjuhlalla: ”Me halaamme tämän kuoliaaksi”

Tapanila puuttuu Rajat kiinni -mielenosoitukseen kahvilla, pullalla ja musiikilla

Kaupunki
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Tapanilan Erän karateohjaaja veti karaten alkeistuntia turvapaikanhakijoille tammikuussa.
Tapanilan Erän karateohjaaja veti karaten alkeistuntia turvapaikanhakijoille tammikuussa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Helsingin Tapanilassa kootaan parhaillaan vastamielenosoitusta puolustamaan kaupunginosan urheiluseuraa Tapanilan erää.

Tilaisuuden nimi on Rajaton ystävyys ja se alkaa neljältä iltapäivällä sunnuntaina urheilukeskuksen kirjaston puoleisella parkkipaikalla.

Samassa paikassa järjestettiin torstaina 10–20 hengen Rajat kiinni -mielenilmaus, koska Erä on järjestänyt liikuntaa kuten karatekursseja myös turvapaikanhakijamiehille, -naisille ja -lapsille. Urheiluseuran työntekijät ja vapaaehtoiset ovat myös saaneet lukuisia vihaviestejä sähköpostitse ja sosiaalisessa mediassa.

”Viha ei millään lailla sovi Tapanilan kulttuuriin, tänne meidän kyläämme. Ainoa tapa toimia sitä vastaan on ystävällisyys. Me haluamme näyttää, että enemmistö mosalaisista ei hyväksy tällaista”, sanoo yksi järjestäjistä, Jenni Korkeaoja.

”Me halaamme tämän ilmiön kuoliaaksi”, Korkeaoja selittää. Hänen mukaansa lukuisat ihmiset ovat jo verkossa antaneet tukensa urheiluseuralle torstain jälkeen.

Järjestäjien mukaan tapanilalaisia kuohuttaa myös se, että torstain mielenosoittajat tulivat muualta osoittamaan mieltään nimenomaan paikkaan, jossa lapset ja nuoret kulkivat treeneihinsä ja kerhoihinsa.

Sunnuntaina Erän parkkipaikalla järjestettävässä kyläjuhlassa soitetaan musiikkia ja koulun vanhempainyhdistys myy kahvia ja pullaa. Kaupunginosan omat artistit esiintyvät.

Tapahtuma on puoluepoliittisesti sitoutumaton, mutta järjestäjät ovat pyytäneet paikalle myös kaupunginvaltuutettuja puhumaan lyhyesti. Ainakin Kokoomuksesta, Sdp:stä, Vihreistä, Vasemmistoliitosta on jo luvattu tulla.

Tapanilan erä on 80 vuotta toiminut perinteinen helsinkiläinen urheiluseura. Seuran toiminnasta alkunsa saaneessa urheilukeskuksessa käy vuosittain yli miljoona vierasta, lajeja on kymmeniä taaperojumpasta senioritanssiin ja seinäkiipeilystä joogaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat