Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oopperatalon takana lumisydämessä kosittu nainen löytyi: ”Miten tuohon voisi vastata muuta kuin kyllä?”

Kaupunki
 
Oopperan puvustamo
Kuva: Oopperan puvustamo

Kansallisooppera etsi ystävänpäivän kunniaksi romanttisen tapahtuman päähenkilöitä omalta takapihaltaan.

Henkilökunta seurasi viime viikolla ikkunan takaa puvustamosta, kun nuori mies piirsi askelillaan lumeen sydämen ja reunusti sen kynttilöillä iltapäivällä. Illalla sama herra vei ensin valittunsa balettiin, sitten hän polvistui sydämen sisään ja kosi.

Rakastavaiset löytyivätkin sunnuntaina nopeasti.

Eliza Kasztelan kertoo Helsingin Sanomille, ettei tiennyt rakastettunsa Jorge Rodriquezin suunnittelmista etukäteen.

Kun pariskunta oli käynyt katsomassa Bajadeeri-balettia, Kasztelan ihmetteli esityksen jälkeen, kuinka häntä kuljetettiin ihan väärään suuntaan. Mies sanoi vain, että hänellä on jotain näytettävää.

”Sitten hän pyysi minua astumaan sisälle sydämeen”, Kasztelan kertoo. Kynttilät paloivat ympärillä, ja sulhanen oli kirjoittanut morsiamen nimen lukuisia kertoja lumeen ja koristellut paikan liljoilla eli tämän lempikukilla. Sitten mies polvistui.

”Baletti on elämäni toinen suuri rakkaus”, Kasztelan lisää, joten paikan valintakaan ei ollut sattumaa. Pienenä tyttönä Puolassa hän halusi ballerinaksi, vaikka elämä sitten veikin ihan toiseen suuntaan.

Puolan Gdyniasta kotoisin oleva Kasztelan ja hänen espanjalainen sulhasensa ovat molemmat asuneet jo vuosia Suomessa. He tapasivat Helsingissä yliopiston kesäkursseilla, jossa molemmat olivat opiskelemassa lisää suomen kieltä.

”Sitten hän kysyi, tulenko hänen vaimokseen. Tuuli pysähtyi ja tuntui kuin aikakin olisi pysähtynyt. Katselin kynttilöiden valoja ja oopperan valoja ja häntä. Se oli täydellinen hetki.”

Vastaus oli tietenkin kyllä. Hääpäivää ei ole vielä päätetty, mutta häät on tarkoitus pitää Espanjassa kesällä 2017. Sulhanen on vuoriseudulta kotoisin, morsian rakastaa merta – hääpaikasta pitäisi tavalla tai toiselta löytää molemmat.

Oopperatalon ompelimon ikkunat ovat Töölönlahdelle päin. Ompelimosta seurattiin innokkaasti miten kosijan käy. Morsiankin kertoo huomanneensa, että mies nosti peukaloaan jollekin ikkunan takana merkiksi onnistumisesta.

Romantiikannälkäinen henkilökunta liikuttui tapahtuneesta niin paljon, että he päättivät ystävänpäivänä etsiä käsiinsä onnellisen parin. Pariskunta löytyi nopeasti sosiaalisen median avulla, ja nyt heille on luvassa ilmaisliput, joilla pääsee katsomaan lisää tanssia.

Korjaus klo 23:05: Jutussa sanottiin aiemmin, että Eliza Kasztela olisi tiennyt jotain Jorge Rodriquezin kosinta-aikeista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat