Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki aikoo siivota pysäköintipaikkoja pois Kauppatorilta

Kaupunki päättää ensi viikolla, karsiiko se rajusti parkkipaikkoja

Kaupunki
 
Kari Pullinen
Britanniasta kotoisin olevan Edith ja Philip Leason ostivat toukokuussa torilta matkamuistoja.
Britanniasta kotoisin olevan Edith ja Philip Leason ostivat toukokuussa torilta matkamuistoja. Kuva: Kari Pullinen

Helsingin kauppatorilta saattaa pian kadota 120 päivisin käytössä olevaa ja 200 torin ollessa kiinni käytössä olevaa parkkipaikkaa.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee tiistaina kokouksessaan Kauppatorin ja Lyypekinlaiturin pysäköintisuunnitelmaa.

Pysäköinti on pieni palanen laajempaa muutosta: viime vuonna on päätetty, että toria kehitetään historia, meri ja matkailu edellä. Tämä tarkoittaa käytännössä, että rannat saadaan nykyistä enemmän virkistyskäyttöön ja torialuetta kehitetään etenkin jalankulkijoiden ehdolla. Kaupunki miettii esimerkiksi uusia kävelysiltoja sekä torikaupan kehittämistä ja laajentamista.

Jos pysäköintipaikoista päätetään luopua, tämä tapahtuu kevään ja alkukesän aikana.

Suunnitelman perusteluissa todetaan, että parkkipaikkojen poistaminen parantaa alueen viihtyisyyttä ja kaupunkikuvaa. Toisaalta poisto vaikeuttaa autoilijan asiointia torilla ja Kauppahallissa sekä heikentää Suomenlinnassa asuvien ja käyvien pysäköintimahdollisuuksia. Myös torikauppiaiden pysäköinti voi vaikeutua, vaikka heiltä suoraan ei ollakaan paikkoja viemässä.

Itse muutostyöt eivät maksa kuin 5 000 euroa. Toisaalta pysäköintipaikoista on esimerkiksi viime vuonna tullut kaupungille tuloja lippuautomaateista yli 150 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat