Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tikkurilan kirkon purkaminen entistä lähempänä – tilalle voi tulla laaja umpikortteli

Homeisen kirkon tilalle voi tulla kirkko, toimistotilaa ja asuntoja

Kaupunki
 

Tikkurilan vanhan kirkon tilalle tai viereen voi pian syntyä uusi umpikortteli, johon tulee paljon myös asuntoja. Voittajaehdotus on tyyliltään lähempänä kauppakeskus Dixiä ja Jokiniemen uusia taloja kuin 50-luvun Tikkurilaa.

Vantaan kaupunki ehdottaa suunnittelukilpailun voittajaksi Tanskassa perustettua Nordic Real Estate Partnersina eli Nrepiä. Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kirkon korttelin suunnitelmia maanantaina, seurakuntayhtymä päättää asiasta omalta osaltaan.

Päätös ei vielä ratkaise puretaanko Tikkurilan kirkkoa vai ei. Kaikkien suunnittelukisaan pyrkineiden kuuden ehdokkaan piti nimittäin jättää useita ehdotuksia korttelin kohtalosta.

Voittajan ehdotuksista toisessa vanha kirkkorakennus säilyy, mutta sen länsipäähän rakennetaan uusi kirkko. Vanhan rakennuksen itäpääty jää näkyviin. Seurakunnan toimistotilat tulevat kirkon eteläpuolelle ja niihin on kirkosta maanalainen yhteys. Kilpailutöitä arvostellut ryhmä ei pidä ideaa toiminnallisesti hyvänä.

Toisessa voittajaehdotuksessa vanha kirkko puretaan ja Asematien reunaan tulee uusi kirkko. Kirkko on kuitenkin vain osa laajaa umpikorttelia, kerrostalojen ylimpiin kerroksiin tulee asuntoja ja toimistotiloja seurakunnille.

Voitto ei tarkoita, että ehdotusta aletaan toteuttaa sellaisenaan. Nyt päätetään vain siitä, kenen kilpailuun osallistuneista kanssa jatketaan yhteistyötä. Kirkon muoto ja tulevien muiden tilojen julkisivut voivat lopulta näyttääkin ihan erilaisilta kuin nykyisissä suunnitelmissa. Kilpailussa on mietitty enemmänkin, miten eri toiminnot olisi järkevä kortteliin sijoittaa.

Huonokuntoinen Tikkurilan kirkko on ollut käyttökiellossa kesästä 2013, koska tiloissa on hometta ja sädesientä. Seurakunta haluaisi purkaa kirkon ja rakennuttaa viereen niin paljon asuntoja, että olisi rahaa uuden kirkon rakentamiseen.

Seurakunta omistaa korttelista suurimman osan, kaupunki pienen siivun. Päätös on siinä mielessä kaupungin käsissä, että 50-luvulla rakennettu kirkkorakennus kaupungintaloa vastapäätä on suojeltu ja purkaminen vaatisi siksi muutoksen kaavaan.

Leif Rosas
Tikkurilan kirkolla on kaksi vaihtoehtoa. Se puretaan tai osa tiloista kunnostetaan muuhun toimintaan.
Tikkurilan kirkolla on kaksi vaihtoehtoa. Se puretaan tai osa tiloista kunnostetaan muuhun toimintaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat