Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Kauppatorilta aiotaan karsia pysäköintipaikkoja

Kaupunki päättää tällä viikolla, karsiiko se rajusti parkkipaikkoja. Pysäköintipaikkojen karsiminen haittaisi Suomenlinnassa asuvia.

Kaupunki
 
Pekka Sakki / Lehtikuva
Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta pohtii Kauppatorin pysäköintiratkaisuja tällä viikolla.
Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta pohtii Kauppatorin pysäköintiratkaisuja tällä viikolla. Kuva: Pekka Sakki / Lehtikuva

Kaartinkaupunki. Helsingin kauppatorilta saattaa pian kadota 120 päivisin käytössä olevaa pysäköintipaikkaa ja 200 pysäköintipaikkaa, jotka ovat käytössä torin ollessa kiinni.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee tiistaina kokouksessaan Kauppatorin ja Lyypekinlaiturin pysäköintisuunnitelmaa.

Pysäköinti on pieni palanen laajempaa muutosta. Kaupunki päätti viime vuonna, että toria kehitetään historia, meri ja matkailu edellä. Tämä tarkoittaa käytännössä, että rannat saadaan nykyistä paremmin virkistyskäyttöön ja torialuetta kehitetään etenkin jalankulkijoiden ehdoilla.

Kaupunki pohtii esimerkiksi uusien kävelysiltojen tekemistä sekä torikaupan kehittämistä ja laajentamista.

Jos pysäköintipaikoista päätetään luopua, se tapahtuu kevään ja alkukesän aikana. Suunnitelman perusteluissa todetaan, että pysäköintipaikkojen poistaminen parantaisi alueen viihtyisyyttä ja kaupunkikuvaa.

Toisaalta poisto vaikeuttaa autoilijoiden asiointia torilla ja Kauppahallissa sekä heikentää Suomenlinnassa asuvien ja käyvien pysäköintimahdollisuuksia.

Myös torikauppiaiden pysäköinti voi vaikeutua, vaikkei paikkoja ollakaan viemässä suoraan heiltä.

Itse muutostyöt maksaisivat vain 5 000 euroa. Toisaalta kaupunki on saanut pysäköintipaikoista tuloja. Esimerkiksi viime vuonna lippuautomaateista saatiin yli 150 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat