Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiista koululaisten kännyköistä jatkuu

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Vuosi sitten HS uutisoi, että Meilahden ala-aste joutui kieltämään kännyköiden käytön välitunneilla. Syynä oli joidenkin lasten surffailu väkivalta- ja pornosivuilla. Samantyyppisiä ongelmia oli rehtorin mukaan ilmennyt muissakin kouluissa.

Eduskunnan sivistysvaliokunta toi jo perusopetuslakia uudistaessaan esille, että kännykkäsäännöt vaihtelevat paljon eri puolilla maata.

Opetushallitus on nyt laatimassa Suomen kouluihin ohjeelliset järjestyssäännöt, joissa käsitellään myös matkapuhelimen käyttöä. Sääntöluonnoksen mukaan koulu voisi kieltää matkapuhelimen päällä pitämisen, käytön tai esillä pitämisen oppituntien aikana, mutta ei välitunneilla.

Opetusalan ammattijärjestö (OAJ) kommentoi kuulemiskierroksella, että kännyköiden käyttöön on jo oikeus puuttua myös välitunneilla, ja niin on hyvä. Perusteena OAJ:lla olivat esimerkiksi turvallisuussyyt ja koululaisten liikkumisen varmistaminen. Toisaalta opettajia kannustetaan tietotekniikan käyttöön. Perusopetuksen uudet opetussuunnitelman perusteet (POPS) kannustavat käyttämään opetuksessa oppilaiden omia laitteita – myös kännyköitä.

Oikeuskanslerin mukaan koulu voi rajoittaa oppilaiden kännykänkäyttöä koulupäivän aikana. Perustuslaissa on turvattu oikeus maksuttomaan perusopetukseen, ja se voi toteutua vain, jos oppilailla on työrauha.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat