Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pysäköintimaksujen tulo Vantaalle varmistui

Kaupunki
 
Terhi Liimu / HS
Tikkurilan liityntäpysäköinnissä on nyt 12 tunnin aikarajoitus.
Tikkurilan liityntäpysäköinnissä on nyt 12 tunnin aikarajoitus. Kuva: Terhi Liimu / HS

Pysäköinti Vantaan rautatieasemilla sekä Myyrmäen ja Tikkurilan keskeisillä pysäköintialueilla muuttuu maksulliseksi ensi vuoden syksyyn mennessä.

Asia varmistui, kun Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi muutoksen maanantaina. Tähän mennessä Vantaalla ei ole peritty pysäköintimaksuja muualla kuin muutamissa yksityisissä pysäköintilaitoksissa.

”Minusta on aivan ymmärrettävää, että asemien ympärillä aletaan periä maksua pysäköinnistä. Hyvä periaate on se, että matkakortilla saa siihen alennusta”, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä (sd).

Automieheksi tunnustautuva varapuheenjohtaja Timo Karén (kok) pitää normaalina periaatteena sitä, että käyttäjä maksaa. Hän arvelee, että esimerkiksi suosittu liityntäpysäköintialue Vantaankoskella on nurmijärveläisten suosiossa.

”Vantaankosken pysäköinti on jo kello yhdeksältä aamusta ihan täynnä. Sitten autoa pidetään siellä koko päivä. On aivan selvää, että käyttäjän pitää maksaa.”

Vantaan tavoitteena on ottaa maksujärjestelmä käyttöön syksyllä 2017. Maksujen suuruudesta ja maksamisen teknisistä järjestelyistä päätetään erikseen.

Pääkaupunkiseudun autoilijoiden edusmies, Autoliiton Helsingin osaston puheenjohtaja Stefan Felin pitää liityntäpysäköinnin maksullisuutta nurinkurisena kehityksenä.

”Maksullisuus ei kyllä sovi siihen ideaan, että autot jäisivät liityntäpysäköintialueelle, ja matka jatkuu junan kyydissä. Harva autoilija haluaa maksaa kahta maksua.”

Felin myös katsoo, että keskustan asiakaspysäköintipaikkojen tehokkaampaan käyttöön vaikuttaisi paremmin tehokas valvonta kuin maksullisuus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat