Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seurakuntaa miellyttäisi Tikkurilan kirkon purku, Vantaa haluaa pohtia vielä sen säilyttämistä

Kaupunki
 
Havainnekuva / Rakennuttajatoimisto HTJ-NREP-Arkkitehtitoimisto K2S
Tanskassa perustettu Nordic Real Estate Partners eli Nrep ehdottaa, että Tikkurilan kirkon yhteyteen rakennetaan suuri umpikortteli.
Tanskassa perustettu Nordic Real Estate Partners eli Nrep ehdottaa, että Tikkurilan kirkon yhteyteen rakennetaan suuri umpikortteli. Kuva: Havainnekuva / Rakennuttajatoimisto HTJ-NREP-Arkkitehtitoimisto K2S

Tikkurila

Tikkurilan kosteusongelmaisen kirkon purkaminen on yhä Vantaan seurakuntayhtymän suosiossa, mutta kaupunki haluaa pitää myös kirkon säilyttämisen yhtenä vaihtoehtona.

Sekä seurakuntayhtymän kiinteistöjohtokunta että Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta valitsivat maanantaina uutta yhteistyökumppania kirkkokorttelia kehittämään. Molempien käsittelyssä suunnittelukilpailun voittajaehdokkaaksi oli valittu Tanskassa perustettu Nordic Real Estate Partners eli Nrep.

Kilpailussa oli pyydetty kaikilta osallistujilta kaksi ehdotusta: kirkon purkuvaihtoehto ja sen säilyttämisen vaihtoehto.

Voittajan toisessa ehdotuksessa vanha kirkkorakennus säilyy, mutta sen länsipäähän rakennetaan uusi kirkko. Vanhan rakennuksen itäpääty jää näkyviin. Seurakunnan toimistotilat tulevat kirkon eteläpuolelle ja niihin on kirkosta maanalainen yhteys. Kilpailutöitä arvostellut ryhmä ei pidä ideaa toiminnallisesti hyvänä.

Toisessa ehdotuksessa vanha kirkko taas purettaisiin ja Asematien reunaan tulisi uusi kirkko. Kirkko olisi osa laajaa umpikorttelia, kerrostalojen ylimpiin kerroksiin tulisi asuntoja ja toimistotiloja seurakunnille.

Seurakuntayhtymän kiinteistöjohtokunnan esittelyssä purkuvaihtoehto oli kirkon säilyttämistä suositumpaa. Kirkkovaltuusto päätyi tälle kannalle jo pari vuotta sitten. Vantaan kaupunki haluaa katsoa, miten järkevältä kirkon säilyttäminen näyttää suunnittelutyön edetessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat