Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuosaaren seurakunta karsii tilojaan – ”Rahat eivät riitä”

Kaupunki
 
Sabrina Bqain / HS
Vuosaaren seurakunta säästää luopumalla Merihiekan seurakuntakeskuksesta ja Albatrossin seurakuntatilasta. Toiminta jatkuu kuvassa olevassa Vuosaaren kirkossa ja neljässä muussa tilassa.
Vuosaaren seurakunta säästää luopumalla Merihiekan seurakuntakeskuksesta ja Albatrossin seurakuntatilasta. Toiminta jatkuu kuvassa olevassa Vuosaaren kirkossa ja neljässä muussa tilassa. Kuva: Sabrina Bqain / HS

Vuosaaren seurakunta luopuu Merihiekan seurakuntakeskuksesta ja Albatrossin seurakuntatilasta. Seurakuntaneuvosto päätti asiasta maanantaina.

"Tämä oli päätös, jota emme olisi halunneet tehdä, mutta koska rahamme eivät enää riitä kaikkien tilavuokrien ja palkkojen maksuun, oli se välttämätön", kertoo kirkkoherra Jussi Mäkelä.

Merenrannassa Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa Merihiekan seurakuntakeskuksessa on päärakennuksen lisäksi sauna ja suojeltu huvilarakennus. Merihiekka on Mäkelän mukaan kovassa käytössä kesällä, mutta muuten siellä on ollut vain vähän toimintaa.

Albatrossin seurakuntatilassa on puolestaan järjestetty erityisesti seurakunnan lapsityötä, minkä lisäksi siellä on kokoontunut muun muassa AA-ryhmä. Kaikki toiminta jatkuu Mäkelän mukaan muissa seurakunnan tiloissa.

Vuosaaren seurakunnan käyttöön jää vuoden 2017 alusta lähtien viisi tilaa: Vuosaaren kirkko Satamasaarentiellä, Merirasti-kappeli Meri-Rastilan torin laidassa, Katukappeli kauppakeskus Columbuksessa, Hard Gospel Café Albatrossin alakerrassa sekä Myrskylintu Aurinkolahdessa.

Helsingin seurakuntien taloustilannetta käsitellään laajemmin tulevana torstaina yhteisessä kirkkoneuvostossa.

Helsingin seurakuntayhtymä pyrkii vähentämään menojaan seuraavan kolmen vuoden kuluessa kaikkiaan 15 prosentin verran. Karsintalistalla on ehdolla erilaisia toimitiloja jokaisesta seurakunnasta.

Suurimpia menoeriä seurakuntayhtymässä ovat henkilöstö- ja kiinteistömenot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat