Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtuutettu syyttää Vantaan kaupungin­hallitusta syrjinnästä ja teki tutkinta­pyynnön poliisille

”Oppisivat olemaan kähmimättä”, sanoo perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Timo Auvinen.

Kaupunki
 
HS & Lehtikuva
Timo Auvinen (vas.) ja Tapani Mäkinen
Timo Auvinen (vas.) ja Tapani Mäkinen Kuva: HS & Lehtikuva

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Timo Auvinen (ps) jätti tiistaina poliisille tutkintapyynnön syrjinnästä.

Pontimena on kaupunginhallituksen kokous, jossa syntyi erimielisyys luottamusmiestoimikunnan kokoonpanosta. Perussuomalaisten valtuustoryhmän valitsema Auvinen ei muiden ryhmien mielestä kelvannut toimikunnan jäseneksi. Auvinen kertoo, ettei yksilöinyt tutkintapyynnössään, ketä tai keitä hän syrjinnästä syyttää. Äänestyksessä perussuomalaiset jäivät yksin Auvisen kannalle.

”Tutkintapyynnön tein periaatteellisista syistä. Oppisivat olemaan kähmimättä”, Auvinen sanoo.

Muut ryhmät olivat nimenneet toimikunnan ehdokkaiksi joko kaupunginhallituksen jäseniä tai valtuustoryhmien puheenjohtajia. Luottamusmiestoimikunnan tehtävät ovat painavia, sillä sen pitäisi hakea Vantaan linjaa kuntakenttää ravistelevassa uudistuksen aallossa.

HS:n haastattelussa 10. helmikuuta kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok) perusteli kokoonpanon muutosta sillä, että Vantaalla ovat toimikuntien jäsenet aina olleet joko ryhmiensä puheenjohtajia tai hallituksen jäseniä.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Johannes Nieminen (ps) muistutti, että hän oli saanut rivivaltuutettuna osallistua pormestarimallia pohtineen toimikunnan työhön viisi vuotta sitten.

”Sitä paitsi rivivaltuutettu Mika Niikko (ps) on meidän edustajamme nykyisessä edunvalvontatoimikunnassa”, Auvinen tuhahtaa.

Erityisen ongelmalliseksi henkilömuutoksen tekee se, että äänestyksessä hävinneiden perussuomalaisten hallitusjäsenten mukaan uusi nimi piti ilmoittaa kokouksen jälkeisenä päivänä. Kyseinen pöytäkirjan pykälä oli kuitenkin pöytäkirjan mukaan tarkistettu jo kokouksessa, ja perussuomalaisista siihen oli nimetty Johannes Nieminen.

”Ei, kukaan ei soittanut kokouksen aikana ja kysynyt, otanko paikan itselleni. Kokouksen jälkeen meidän ryhmästä soitettiin minulle, että uusi nimi pitäisi ilmoittaa tiistaina”, Nieminen sanoo.

Auvisen oletettu sopimattomuus ei tullut esille ryhmien välisessä neuvottelussa ennen kaupunginhallituksen kokousta, joten ryhmä ei ennättänyt varautua esittämään toista nimeä. Toimikunnan jäsenten valinnasta ei tullut etukäteen ohjeita ryhmiin, jotka valitsivat omat edustajansa hyvässä uskossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat