Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kauppatorin pysäköinti­paikkojen kohtalo jäi auki

Ehdotus Kauppatorin ja Lyypekinlaiturin pysäköintisuunnitelmasta peruutettiin ennen lautakuntakäsittelyn alkamista.

Kaupunki
 
Markus Jokela / HS
Helsingin Kauppatori
Helsingin Kauppatori Kuva: Markus Jokela / HS

Kaartinkaupunki. Helsingin kauppatorin pysäköintipaikkoja ei toistaiseksi olla poistamassa. Kaupunkisuunnittelulautakunnan piti käsitellä asiaa tiistaina, mutta esittelijä peruutti ehdotuksensa ennen keskustelun alkamista.

Esityslistalta poistetussa ehdotuksessa muun muassa esitettiin 120 päiväpaikan ja 200 muun parkkipaikan poistamista Kauppatorilta ja Lyypekinlaiturilta. Parkkipaikoista oli tarkoitus luopua tulevan kevään ja alkukesän aikana.

”Nyt ollaan taas enemmän tai vähemmän lähtöruudussa”, kertoo kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok).

”Pysäköintipaikkojen poistoa pitää selvittää paljon tarkemmin, mitä nyt on tehty. Se vaatii eri tahojen näkemyksiä – Suomenlinnan asukkaiden, siellä asioivien, Kauppatorin asiakkaiden ja kauppiaiden näkemyksiä.”

Nyt kuopatun suunnitelman perusteluissa todettiin, että parkkipaikkojen poistaminen parantaisi alueen viihtyisyyttä mutta vaikeuttaisi esimerkiksi Kauppatorilla asioivien ja Suomenlinnassa asuvien pysäköintimahdollisuuksia.

Helsingin Tukkutori huomautti lausunnossaan, että myös lähes torikauppiaat tarvitsevat autoa liiketoimintaansa varten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat