Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vesiongelma Espoossa: Vastaanottokeskuksen kaivo jouduttiin kuivaamaan

Kaupunki
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Siikajärven vastaanottokeskus Espoossa.
Siikajärven vastaanottokeskus Espoossa. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Espoon Siikajärven vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijat ja henkilökunta ovat toistaiseksi muualta kuljetetun juomaveden varassa. Syynä tähän on se, että vastaanottokeskuksen porakaivo pantiin käyttökieltoon viime perjantaina

Vastaanottokeskuksen toimintaa pyörittää Barona-konserniin kuuluva Luona-yhtiö. Luonan kiinteistöistä vastaava johtaja Marko Sivula kertoo, että kaivoon oli päässyt sulamis- ja sadevesiä purkuputkeen tulleen tukoksen vuoksi.

”Kaivo on tyhjennetty, minkä jälkeen se šokkikloorataan ja puhdistetaan”, Sivula kertoo.

Sivula arvioi, että puhdistustoimenpiteet saadaan valmiiksi keskiviikon aikana. Kaivo voidaan kuitenkin ottaa käyttöön vasta sitten, kun sen vedestä otettavat uudet näytteet saadaan analysoitua ja vesi täyttää juomakelpoisuuden kriteerit.

Vedenlaadun huonontuminen havaittiin Sivulan mukaan normaalin testauksen yhteydessä. Vastaanottokeskuksessa ei ole havaittu vatsatautiepidemiaa tai muita epäpuhtaasta juomavedestä mahdollisesti aiheutuneita oireita.

Kaivo-ongelma aiheuttaa kuitenkin haasteita keskuksen arkeen.

”Asukkaita on pari sataa. Jos jokainen käyttää keskimäärin 100–150 litraa vettä vuorokaudessa, niin siitä voi kaikki laskea”, Sivula sanoo.

Vastaanottokeskuksessa saa poikkeustilanteen aikana juomavettä erillisestä säiliöstä.

Aiemmin Siikajärven vastaanottokeskus on ollut vesiasioihin liittyen otsikoissa, kun vain osittain puhdistettuja jätevesiä pääsi luontoon viime syksynä. Sekä Uudenmaan ely-keskus että Nuuksion Siikajärven Asukasyhdistys on jättänyt asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Asukasyhdistys epäili hiljattain, että jätevesiä pääsee yhä luontoon.

Jätevesiepäilyillä ei Sivulan mukaan ole mitään tekemistä kaivoon päässeen sulamis- ja sadeveden kanssa.

Oikaisu 18.2. klo 8.30: Korjattu tietoja liittyen vastaanottokeskuksen jätevesiin. Asiasta on tehty tutkintapyyntöjä poliisille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat