Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katso video: Abiturientit juhlivat lukion päättymistä penkkariajeluilla

Karkkisadetta oli tarjolla perinteiseen tapaan myös muualla pääkaupunkiseudulla.

Kaupunki
 
Penkkariajelut houkuttelivat myös "Valkeakosken landepaukun" seuraamaan iloittelua
Penkkariajelut houkuttelivat myös "Valkeakosken landepaukun" seuraamaan iloittelua
Vuonna 1949 ylioppilaaksi kirjoittanut Maila Erkamo seurasi noin sadan kuormurin letkaa torstaina Helsingin Esplanadilla. Yhden kuormurin lavalla oli hänen nuorin lapsenlapsensa, joka juhlii penkkareita. Penkkariajelut sujuivat perinteisin menoin, eli kovalla metelillä ja karkinheitolla. Toimittaja: Tomi Peurakoski, kuvaus: Terhi Liimu.

Yli sata kuorma-autoa kuljetti penkinpainajaisia eli penkkareita viettäviä abiturientteja Helsingin keskustassa torstaina iltapäivällä. Karkkisateen yleisölle järjestävään kulkueeseen osallistui Helsingin opetusviraston mukaan noin 4 100 lukiolaista.

Abiturienttien rieha näytettiin suorana lähetyksenä HSTV:ssä, josta koosteen näkee tällä sivulla.

Tällaiset olivat abien tunnelmat ennen penkkariajelun alkua
Tällaiset olivat abien tunnelmat ennen penkkariajelun alkua
HSTV kävi kysymässä abiturienttien tunnelmia, kun he odottivat penkkariajelun alkamista Merisatamanrannassa Helsingissä torstaina. Video on alunperin lähetetty suorana HSTV:n ja ISTV:n katsojille. Toimittaja: Tomi Peurakoski, kuvaaja: Terhi Liimu.

Abiturienteilla lastatut kuorma-autot kiersivät torstaina myös Vantaalla ja Espoossa. Vantaalla penkkariajelut järjestetään erikseen Itä-Vantaalla ja Länsi-Vantaalla.

Näin vietettiin penkkareita vuosituhannen vaihteen tienoilla
Näin vietettiin penkkareita vuosituhannen vaihteen tienoilla
HSTV keräsi penkinpainajaisuutisointia vanhoista Nelosen uutisten lähetyksistä. Tässä kooste penkkareista vuosilta 1998, 1999, 2000, 2001 ja 2005. Editointi: Tomi Peurakoski.

Lukion viimeisen vuoden opiskelijat juhlivat penkkareita, kun ylioppilaskirjoituksia edeltävä lukuloma alkaa. Lukion toisen vuosikurssin opiskelijoiden juhlapäivä on puolestaan perjantaina, jolloin vietetään vanhojenpäivää.

Vanhojen tansseja pyörähdellään lukioissa pitkin pääkaupunkiseutua, ja suurin tanssitapahtuma järjestetään Helsingin jäähallissa.

Jäähallissa tanssii lähes 800 opiskelijaa kahdeksasta eri helsinkiläislukiosta. Tanssit kestävät opetusviraston mukaan noin puolitoista tuntia, ja yleisöllä on vapaa pääsy katsomoon.

Vanhojentansseja voi seurata niin ikään suorana lähetyksenä verkossa. HSTV:n ohjelma alkaa hallilta perjantaina noin kello 13.30.

Aku Isotalo
Penkkarijuhlintaa Helsingissä vuonna 2014.
Penkkarijuhlintaa Helsingissä vuonna 2014.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat