Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sijaiset loppuvat pääkaupunkiseudulla – influenssa kaataa työntekijöitä sängyn pohjalle

Kaupungeille henkilöstöä välittävä Seure on hankkinut 27 prosenttia enemmän sijaisia kuin viime vuonna

Kaupunki
 
Jarno Mela / Lehtikuva
Kuva: Jarno Mela / Lehtikuva
Fakta

Influenssaa ja flunssaa liikkeellä

 Influenssan lisäksi ihmisiä sairastuttaa nyt useampi nuhakuumetta eli flunssaa aiheuttava virus. Liikkeellä on RS-virusta sekä adeno-, korona- ja rinoviruksia.

 Influenssan taudinkuva on rajumpi kuin flunssan. Kuume nousee nopeasti korkealle, ja muita oireita ovat päänsärky, lihaskivut ja huonovointisuus.

 Lisäksi voi tulla samanlaisia oireita kuin nuhakuumeessa eli nuhaa, yskää, kurkkukipua ja nenän tukkoisuutta.

 Lapsille influenssa voi aiheuttaa myös maha- ja suolisto-oireita.

Influenssakausi on aiheuttanut pääkaupunkiseudun kunnille tänä vuonna poikkeuksellisen suuria ongelmia. Kaupunkien henkilöstöpalveluyhtiö Seure on välittänyt helmikuun kahden ensimmäisen viikon aikana 27 prosenttia enemmän sijaisia kuin viime vuonna tähän aikaan.

”Tämä selittyy juuri influenssalla. Sijaisten tilaukset alkoivat kasvaa jo tammikuun lopulla”, Seuren toimitusjohtaja Anne Sivula kertoo.

Seure on pääkaupunkiseudun kaupunkien, HUS:n, Omnian, Vantin sekä Helsingin seudun asioimistulkkikeskuksen yhteinen henkilöstöpalveluyhtiö.

”Eniten sijaisia välitetään lastenhoitajiksi, koulunkäyntiavustajiksi, lähihoitajiksi ja terveydenhoitajiksi. Näillä aloilla meillä on myös huomattasti eniten sijaisia”, Sivula sanoo.

Seure on välittänyt helmikuun kahden ensimmäisen viikon aikana sijaisia jo 7 385 työvuorotilaukseen. Työntekijöiden sairauspoissaoloja on kuitenkin niin paljon, että sijaisetkin loppuvat Sivulan mukaan kesken.

”Ongelmaa lisää se, että sijaiset sairastuvat samaan aikaan”, Sivula sanoo.

Influenssakauden tuottamat ongelmat näkyvät Seuren tilastoissa tavallisesti vasta maaliskuussa. Tänä vuonna influenssa kausi alkoi Suomessa normaalia aikaisemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat