Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköbussit reittiliikenteeseen takkuillen

Kaksi sähköbussia aloittaa ensi viikolla ajon Espoossa

Kaupunki
 
Sami Kero / HS
Espoon ensimmäinen sähköbussien latauspiste valmistui Tapiolaan marraskuussa. Se siirtyy Merituulentien bussiasemalle vuonna 2019.
Espoon ensimmäinen sähköbussien latauspiste valmistui Tapiolaan marraskuussa. Se siirtyy Merituulentien bussiasemalle vuonna 2019. Kuva: Sami Kero / HS

Uudet suomalaiset sähköbussit pääsevät tositoimiin pääkaupunkiseudulla ensi viikosta lähtien, kun kaksi Linkker-yhtiön autoa aloittaa ajon Espoossa.

Alun perin sähköbussien piti suunnistaa Tapiolan ja Friisilänaukion väliselle linjalle 11 jo joulukuun lopussa. Sähköbussitekniikkaan perehtyneen bussiyhtiö Transdevin irtisanomiset viivyttivät käyttöönottoa. Transdev vähensi väkeä, koska se hävisi useita linjoja Helsingin seudun liikenteen (HSL) tarjouskilpailussa viime syksynä.

”Me pidämme nämä kaksi sähköbussia liikenteessä heinäkuun loppuun saakka”, sanoo vt. toimitusjohtaja Pekka Sirviö.

Transdev on testannut eri valmistajien sähköbusseja vuodesta 2012 lähtien osana kansallista eBus-hanketta.

Myös autovalmistaja Linkker on hionut omaa tuotantoaan siten, että helmi-maaliskuulle suunniteltu seuraavien bussien luovutus tapahtuu toukokuussa. Kaksi bussia tulee Helsingin Bussiliikenteen käyttöön linjalle 23 Ruskeasuolta Rautatientorille.

Seuraaviksi kokeilulinjoiksi on Helsingissä kaavailtu linjoja 16, 51 ja 55. HSL suunnittelee vaihtoehtoja liikennöitsijöiden kanssa.

Linkkerin sähköbussit kulkevat pikaladattavilla akuilla, joten ne tarvitsevat omat latauspisteensä. Tapiolan latauspiste valmistui viime marraskuussa. Seuraava on tulossa Ruskeasuolle.

Myös Vantaa valmistautuu latauspisteisiin. Apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä sanoo, että tähtäimessä on HSL:n seuraava kilpailukierros Vantaan bussilinjoista ensi syksynä. Jos latauspaikoista saadaan tolkkua tarjouskierrokseen mennessä, sähköbussit voidaan huomioida kilpailun ehdoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat