Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perinteisiä seurakuntalehtiä uhkaa lakkautus: Kirkko ja kaupunkia, Lauria sekä Esseä ajetaan yhteen

Pääkaupunkiseudun seurakunnat viestittävät vastedes entistä enemmän verkossa. Yhteinen lehti ilmestyisi joka toinen viikko.

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Helsingin, Espoon ja Vantaan perinteisiä seurakuntalehtiä uhkaa lakkauttaminen. Niiden tilalla alkaisi ilmestyä yhteinen painettu lehti, joka jaettaisiin luterilaisen kirkon jäsenille joka toinen viikko.

Asiasta kertoi seurakuntayhtymien yhteinen valomerkki.fi -nettipalvelu.

”Vuoden 2017 alusta Espoon, Vantaan ja Helsingin seurakunnilla tulee olemaan yhteinen media ja mediatoimitus, jos yhteiset kirkkovaltuustot niin päättävät”, kertoo Espoon Esse-lehden päätoimittaja Urpu Sarlin valomerkki.fi:ssä.

Yhteisen mediatoimituksen on määrä tuottaa myös uusi paperinen lehti, jolla ei ole vielä nimeä. Lehdestä tehdään kolme eri paikallisversiota, kukin omaan kaupunkiinsa.

Paikallisen aineiston osuus on valomerkki.fi:n mukaan noin 60 prosenttia.

Vantaan Lauri, Espoon Esse ja Helsingin Kirkko ja Kaupunki ovat omien alueidensa seurakuntalehtiä ja myös vahvoja kaupunkilehtiä ja keskustelun herättäjiä.

Kirkko ja Kaupunki -lehden verraten liberaali linja on herättänyt paljon närää kirkon konservatiivisiipeen kuuluvissa lukijoissa, ja esimerkiksi Ville Rannan piirrokset ovat herättäneet voimakkaita tunteita lehden yleisönosastossa.

Kirkko ja Kaupunki -lehden päätoimittajan Seppo Simolan mukaan lopullinen yhteistyösopimus on määrä hyväksyä seurakuntayhtymien kirkkovaltuustoissa kesäkuussa, valomerkki.fi kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat