Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliitikot Tapiolan urheilupuiston epäselvyyksistä: ”Eihän tämä hyvältä näytä”

Poliitikot haluavat, että valtuusto käsittelee avoimesti urheilupuiston tilannetta ja tulevaisuuden suunnitelmia.

Kaupunki
 
Mika Ranta / HS
Tapiolan urheilupuisto sijaitsee aivan Länsiväylän ja Tapiolan keskustan kupeessa.
Tapiolan urheilupuisto sijaitsee aivan Länsiväylän ja Tapiolan keskustan kupeessa. Kuva: Mika Ranta / HS

Espoo

”Eihän tämä hyvältä näytä”, toteavat espoolaispoliitikot Tapiolan urheilupuiston tilanteesta.

HS kertoi tiistaina, että alueen suunnitteleminen ei ole edennyt mihinkään seitsemään vuoteen, ja metro aloittaa liikennöinnin Espooseen elokuussa. Yksi pysäkeistä tulee urheilupuistoon. Alueen suunnitteluun liittyy paljon epäselvyyksiä, muun muassa eri yritysten välisiä erimielisyyksiä.

”On todella tyhmää, että nyt joudutaan aloittamaan alusta koko se keskustelu”, puuskahtaa Espoon valtapuolue kokoomuksen ryhmänjohtaja Pia Kauma.

Kauma ihmettelee, miksi kaupunki ei ole onnistunut edes tekemään päätöstä siitä, mitä alueelle halutaan.

Seitsemän vuotta sitten Espoo aloitti alueen ideoinnin, ja tuolloin alueelle oli tulossa yksityisvaroin rakennutettava jalkapalloareena harjoittelu- ja viihdekäyttöön. Alueella toimivat Tapiolan Monitoimiareena Oy sekä Esport-yhteisöt vastustivat suunnitelmaa. Kaupunki kuitenkin näytti hankkeelle vihreää valoa ja suunnittelu eteni.

Alkuvuonna kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (kok) kuitenkin esitti, että alueelle ei tulisikaan jalkapallostadionia. Nyt alueen suunnittelu alkaa siis kokonaan alusta.

”Toimijat pitäisi saada koolle kiireesti, mutta hyvässä yhteistyössä ilman kyräilyä”, Kauma sanoo.

”Ja sama kritiikki menee myös kaupungille: näiden tavoitteiden tällä alueella pitäisi olla avoimia.”

Kauma toivoo, että kaupunki toisi edes jonkinlaisen pohjaesityksen valtuustolle, jotta ylin päättävä poliittinen elin pääsisi keskustelemaan asiasta. Samaa toivovat myös Sdp:n ryhmän puheenjohtaja Martti Hellström sekä valtuuston varapuheenjohtaja Sirpa Hertell (vihr).

”Surullisena olen tätä vierestä seurannut, mutta en ole päässyt vaikuttamaan asiaan, sillä se ei ole ollut valtuuston listalla”, Hellström sanoo.

”Tätä on vuosien varrella hoidettu erikoisesti. En väitä, että tähän liittyy väärinkäytöksiä. Meillä Espoossa urheilutoiminta on ulkoistettu seuroille. ja kummia juttuja siitä aina välillä kuulee”, hän jatkaa.

Hertell on samoilla linjoilla. ”Meillä on hyvin vahva tämä urheilupuolue. Heillä on ehkä sellainen olo, että tämä asia on hallinnassa, mutta meillä kaikilla muilla ei ole sellainen olo.”

Tapiolan urheilupuiston keskeneräisyys vaikuttaa siihen, miten metro otetaan vastaan, Hertell pohtii.

”Olemme päättäneet, että metroasemien ympärillä on vetovoimaisia palveluita. Jos näin ei ole, se riskeeraa myös metron houkuttelevuuden. Metroasemien ja niiden ympäristöjen pitäisi olla turvallisia, kiinnostavia ja hyvin suunniteltuja.”

Mitä urheilupuistolle pitäisi tehdä? Ainakaan jalkapallostadion ei saa varauksetonta kannatusta poliitikkojen keskuudessa.

”Tuntuu, että se on liian iso, ja ihmettelen miten kaksi niin samankaltaista hallia voisi menestyä samalla alueella”, Kauma sanoo. Hän viittaa alueella jo nyt toimivaan, talousvaikeuksien kanssa painivaan Espoon Metro Areenaan.

Lisäksi Metro Areenan omistava Tapiolan Monitoimiareena on väittänyt solmineensa Espoon kanssa sopimuksen, joka takaa, että kaupunki ei tuo alueelle kilpailevaa toimintaa.

”Kaksi areenaa toimisivat molemmat viihdepuolella eli järjestäisivät konsertteja ja vastaavia tapahtumia. Tämä on ongelma, etenkin jos toisella on se sopimus, josta he puhuvat”, Kauma sanoo.

”Joku paikka jalkapalloilijoiden sisäharjoitteluun olisi kuitenkin saatava. Oma poikanikin harjoittelee siellä räntäsateessa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat