Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joukkosurma Michiganissa herätti kysymyksen: Pitäisikö Uber-kuljettajien taustat tarkistaa paremmin?

Uber ilmoitti, ettei se aio muuttaa käytäntöjään Yhdysvalloissa tapahtuneen joukkosurman jälkeen. Suomessa kuljettajaksi ryhtyminen on vaatinut rikosrekisterin lähettämistä yhtiölle.

Kaupunki
 

Viikonloppuna Yhdysvalloissa Michiganissa tapahtunut joukkosurma on herättänyt keskustelua Uber-kuljettajien taustoista ja niiden tarkistamisesta.

Uber-kyytipalvelun kuljettajaa epäillään kuudesta murhasta ja kahdesta murhanyrityksestä. 45-vuotias Jason Brian Dalton otti aloitti silmittömän ammuskelun ajaessaan Kalamazoon kaupungissa lauantai-illalla.

Uutistoimisto AFP:n mukaan hän saattoi ottaa myös asiakkaita kyytiin ammuskelun välissä.

Ammuskelun motiivi on ollut epäselvä ja uhrit ilmeisesti sattumanvaraisesti valittuja. Miehellä ei ollut rikosrekisteriä, ja Uber oli tarkistanut hänen taustansa.

Uber ilmoitti maanantaina, ettei se aio muuttaa käytäntöjään kuljettajien taustojen tarkastamisesta Michiganin ampumisten takia, kansainväliset uutistoimistot kertovat. Yhtiö huomautti, että joukkosurmasta epäilty kuljettaja oli saanut aikaisemmilta asiakkailtaan hyviä suosituksia.

HS ei tavoittanut tiistaina Suomen Uber-toiminnasta vastaavia ihmisiä.

Kun HS viime kesänä selvitti, millaista Uber-kuljettajien koulutus Suomessa on, kouluttaja ei ollut valmis esiintymään julkisuudessa oikealla nimellään.

Suomessa Uber-kuskiksi pääsy on vaatinut lyhyen, alle tunnin mittaisen kurssin suorittamisen lisäksi rikosrekisteriotteensa lähettämistä yhtiölle. Lisäksi Uber on pyytänyt Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ajokorttiotetta ja kopiota auton vakuutuksesta.

Kriitikoiden mielestä taustojen tarkistusprosessi ei ole kuitenkaan riittävä. Ongelmana on se, ettei yhtiö edes tapaa kasvokkain kuljettajia.

”Taustojen tarkistus on vain taustojen tarkistusta. Se ei ennusta tulevaisuutta”, Uberin turvallisuusasioista vastaava Ed Davis sanoi sanomalehti The Washington Postin mukaan.

Uber kertoi kuitenkin ottavansa turvallisuusasiat vakavasti.

Uberin kyytipalvelu toimii älypuhelinsovelluksella, jonka avulla kyytiä tarvitsevat ja niitä tarjoavat löytävät toisensa helposti.

Uber-kuljettajat käyttävät omia autojaan eivätkä ole Uberiin työsuhteessa. Uber pidättää osan kuljettajien ansioista maksuna palvelun käytöstä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat