Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Parikymppinen irakilaismies sai neljä vuotta vankeutta Hesperian puiston raiskauksesta

Tuomion mukaan mies kuristi naista ja tartutti tähän sukupuolitaudin. Oikeus piti tekoa törkeänä.

Kaupunki
 
Susanna Reinboth
20-vuotias irakilaismies myönsi syyllistyneensä raiskaukseen, mutta hänen mielestään teko ei ollut törkeä.
20-vuotias irakilaismies myönsi syyllistyneensä raiskaukseen, mutta hänen mielestään teko ei ollut törkeä. Kuva: Susanna Reinboth

Kaksikymppinen irakilaismies tuomittiin keskiviikkona neljäksi vuodeksi vankeuteen Hesperian puistossa marraskuun lopussa tapahtuneesta raiskauksesta. Helsingin käräjäoikeuden mukaan raiskaus oli törkeä.

Sajjad Hassoon Chasib Al-Saedi myönsi syyllistyneensä raiskaukseen, mutta hänen mielestään teko ei ollut törkeä. Mies kiisti kuristaneensa naista, kuten syyttäjä oli väittänyt.

Oikeus piti kuitenkin naisen kertomusta uskottavana. Naisen kertomus oli oikeuden mukaan uskottava, ja sitä tuki kaikki kirjallinen todistelu, muun muassa naisen vammoista otetut valokuvat.

Raiskaus tapahtui aamuyöllä neljän maissa. Mies pysäytti pikkujouluista kotimatkalla olleen naisen ja pyysi tältä tulta. Nainen yritti jatkaa matkaansa, mutta mies laittoi kaulaliinansa ja kätensä naisen kasvojen eteen.

Nainen alkoi rimpuilla ja yritti huutaa apua, mutta Al-Saedi kuristi häntä kaulaliinalla. Naisella oli vaikeuksia hengittää kuristamisen takia.

Nainen pääsi hetkeksi irti miehestä ja ehti ottaa muutaman juoksuaskeleen, mutta mies sai jälleen kaulaliinan hänen kaulansa ympärille. Nainen kaatui maahan, jonka jälkeen mies raahasi hänet pusikkoon ja raiskasi tämän. Teon aikana mies piti välillä kättään naisen suun edessä niin, ettei tämä saanut happea.

Nainen kertoi pelänneensä, että mies tappaa hänet. Hän kuvaili miehen mielentilaa psykoottiseksi.

Naisen mukaan mies rauhoittui teon jälkeen ja pyysi anteeksi. Nainen näytteli, että kaikki on hyvin, jotta hän pääsisi tilanteesta pois. Mies pyysi naista Facebook-kaverikseen. Nainen lisäsikin miehen tiedot kännykkäänsä, jotta saisi miehen henkilötiedot ylös.

Nainen teki saman tien rikosilmoituksen poliisille ja antoi miehen tuntomerkit. Al-Saedi otettiin kiinni tapahtumapaikan lähistöllä. Hän on ollut siitä lähtien vangittuna.

Nainen sai suojaamattomassa yhdynnässä klamydian, useita ruhjeita ja hankaumia. Hän on joutunut intensiiviseen psykoterapiaan raiskauksen aiheuttaman stressihäiriön takia.

Oikeus piti tekoa törkeänä, sillä raiskaus kohdistui sattumalta kadulla tavattuun, tuntemattomaan nuoreen naiseen. Uhri oli pelännyt henkensä puolesta, ja hänen hengityksensä on ainakin kahteen otteeseen ollut salpautunut kuristuksen vuoksi.

Oikeus piti raskauttavana tekijänä myös sitä, että mies tartutti naiseen sukupuolitaudin, joka nuorella naisella voi aiheuttaa lapsettomuutta.

Oikeus käsitteli jutun suljetuin ovin uhrin pyynnöstä. Tuomio on kuitenkin julkinen lukuun ottamatta uhrin henkilöllisyyttä.

Al-Saedi määrättiin maksamaan uhrille henkisestä kärsimyksestä 14 000 euroa sekä kivusta ja särystä 4 000 euroa.

A-Saedi on turvapaikanhakija. Tapaus oli yksi niistä, jotka nousivat julkisuudessa esille turvapaikanhakijoiden raiskauksiin liittyneessä keskustelussa. Poliisin mukaan noin 25:ttä turvapaikanhakijaa epäillään raiskauksesta. Suomeen tuli viime vuonna noin yli 30 000 turvapaikanhakijaa.

Julkisuuteen nousi myös tapauksia, joissa raiskaus osoittautui keksityksi.

Törkeän raiskauksen vähimmäisrangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Maksimi on kymmenen vuotta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat