Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti Niinistö kävi tapaamassa Stadin nuoria: ”Presidentti selvästi halusi kuulla, miten meillä menee”

Presidentti Sauli Niinistö kävi juttelemassa helsinkiläisten nuorten kanssa koulutuksesta ja työnteosta.

Kaupunki
 
Sami Kero / HS
Presidentti Sauli Niinistö keskusteli helsinkiläisnuorten kanssa Ohjaamossa keskiviikkona. Marcus Böckerman, Anna-Mari Kurimo ja Alex Miettinen odottavat vuoroaan.
Presidentti Sauli Niinistö keskusteli helsinkiläisnuorten kanssa Ohjaamossa keskiviikkona. Marcus Böckerman, Anna-Mari Kurimo ja Alex Miettinen odottavat vuoroaan. Kuva: Sami Kero / HS

Kamppi

”Ajattelin jossain vaiheessa, että tämä tuntuu jopa liian hyvältä”, hymyilee helsinkiläinen Anna-Mari Kurimo, 27.

Hän saapasteli nuorten palvelukeskus Ohjaamoon tammikuun alussa tähtäimessään työpaikan hankkiminen. Nyt pari kuukautta myöhemmin hän on tilanteessa, jossa hänen pitäisi valita useista työnantajista kiinnostavin. Ohjaamon avulla on järjestynyt suoria tapaamisia työnantajien kanssa.

Aivan yhtä tyytyväinen on Alex Miettinen, 21, jonka opiskelupolku selkeni Ohjaamossa. Lähihoitajaksi opiskelleen Miettisen pääaineen vaihto takasi sen, että hän pääsi erikoistumaan haluamalleen alalle.

Keskiviikkona Kurimo ja Miettinen pääsivät kertomaan kokemuksistaan presidentti Sauli Niinistölle, joka teki täsmäiskun Ohjaamon virallisiin avajaisiin Fredrikinkadulla. Niinistö keskittyi puolen tunnin piipahduksen aikana vain nuoriin, jotka kerääntyivät hänen ympärilleen keskustelemaan työstä ja tulevaisuudesta.

Aikaisemmin tiistaina rouva Jenni Haukio kävi hänkin tapaamassa helsinkiläisiä. Haukio kävi lukemassa satuja Valteri-koulu Ruskiksen oppilaille.

Ohjaamon tilaisuudessa Helsingin virkamiesjohto ja toimittajat yrittivät turhaan kuulostella, mitä piirissä oikein keskusteltiin. Tällä kertaa nuorten ja presidentin kohtaamista ei kukaan tohtinut keskeyttää.

Hieman Niinistö näytti luennoivan nuorille, mutta keskustelun perusvire oli optimistinen vakuuttavat Miettinen ja Kurimo.

”Presidentti selvästi halusi kuulla, miten meillä menee”, Miettinen sanoo.

Hän sai myös otettua kaverikuvan Niinistön kanssa.

Ohjaamon tavoitteena on yksinkertaistaa 15–29-vuotiaiden opiskelun ja työn ohjausta, mutta myös auttaa vapaa-ajan harrastuksiin, terveyspalveluihin tai sosiaalitukien viidakkoon. Sen sijaan, että nuoret yrittäisivät parhaan kykynsä mukaan itse etsiä verkosta tarvitsemaansa tietoa, heitä auttaa yhteen pisteeseen keskitetty ammatti-ihmisten joukko.

”Täällä on ihmisiä kaupungin eri virastoista, mutta meillä on myös kontakteja järjestöihin ja yritysmaailmaan”, sanoo Helsingin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela.

Vaikka työllisyystilanne on edelleen synkkä, jotain myönteistäkin on tapahtumassa. Alle 25-vuotiaiden helsinkiläisten työttömyys on joulukuussa supistunut viidellä prosenttiyksiköllä vuoden takaiseen joulukuuhun verrattuna. Avajaisiin osallistunut kaupunginjohtaja Jussi Pajunen uskoo, että Ohjaamolla on ehtinyt olla vaikutusta.

Toimintaa on viritetty viime kesästä lähtien, mutta paraatihuoneistoksi suunnitellun vanhan liikehuoneiston remontti valmistui vasta joulukuun alussa.

Nuoret ovat tavanneet ohjaajia ylemmissä kerroksissa.

Helsingin Ohjaamo on osa Euroopan unionin rahoittamaa projektia, johon suomalaiskunnat osallistuvat. EU:n kahdeksan miljoonan euron rahoitus ulottuu vuoden 2018 helmikuulle.

Vantaalla Ohjaamo toimii Tikkurilan vanhassa matkakeskuksessa ja Espoossa Espoon keskuksessa. EU:n rahoituksen päättyessä, kunnat pohtivat, miten toiminta jatkuu.

Sami Kero / HS
Presidentti Sauli Niinistö keskusteli helsinkiläisnuorten kanssa Ohjaamossa keskiviikkona. Marcus Böckerman, Anna-Mari Kurimo ja Alex Miettinen odottavat vuoroaan.
Presidentti Sauli Niinistö keskusteli helsinkiläisnuorten kanssa Ohjaamossa keskiviikkona. Marcus Böckerman, Anna-Mari Kurimo ja Alex Miettinen odottavat vuoroaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat