Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa turvautuu siirtopäiväkoteihin

Päivähoitoikäisiä oli vuodenvaihteessa sata enemmän kuin ennakoitiin.

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Kartanonkosken Illenpihan päiväkodin pihalle nousee parakki toukokuuhun mennessä.
Kartanonkosken Illenpihan päiväkodin pihalle nousee parakki toukokuuhun mennessä. Kuva: Kimmo Räisänen

Vantaa pystyttää pikavauhdilla kolme siirtokelpoista päiväkotia kevään aikana.

Kiirehtimisen syynä on se, että vuoden vaihteessa päivähoitoikäisten lasten määrä oli yli sata lasta enemmän kuin oli ennakoitu.

Vantaalla 75 prosenttia päivähoitoikäisistä lapsista on joko kunnallisessa tai yksityisessä päivähoidossa tai esimerkiksi kerhoissa.

Vaikka lapsia on tullut alkuvuoden aikana hoitoon enemmän kuin osattiin ennustaa, Vantaan varhaiskasvatus on vielä tähän mennessä pystynyt sijoittamaan hoitoa tarvitsevat lapset eri ryhmiin.

”Kolmella alueella kaikkien päiväkotien kapasiteetti on jo käytössä. Yksi ryhmä toimii jo nyt tilapäisesti koulutiloissa”, luonnehtii Vantaan sivistysviraston suunnittelija Päivi Riehunkangas.

Tilapäiset päiväkodit pystytetään viideksi vuodeksi Tikkurilaan, Kartanonkoskelle sekä Rajakylään, missä niitä tarvitaan eniten.

Ensimmäinen tilapäisrakennus nousee Rajakylän päiväkodin pihalle huhtikuun alussa ja seuraavat Tikkurilaan Peltolan koulun yhteyteen sekä Kartanonkoskelle Illenpihan päiväkodin pihalle.

Viiden vuoden vuokra-aika takaa sen, että kaupunki voi käyttää näitä elementtirakennuksia väistötiloina, kun vanhoja päiväkoteja remontoidaan.

”Esimerkiksi Tikkurilan suuralueella Hiekkaharjun ja Yrttitien päiväkodit odottavat peruskorjausta”, listaa Riehunkangas.

Vuosivuokra kaikille nyt tilatuille elementtirakennuksille on yhteensä hieman alle 800 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat