Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alaikäisille turvapaikanhakijoille järjestettiin elokuvanäytös Kino Engelissä Helsingissä

”Iso ongelma on juuri se, kun vastaanottokeskusten nuorilla ei ole mitään tekemistä”, kertoo Mika Siltala Kino Engeliä pyörittävästä Cinema Mondosta.

Kaupunki
 

Alaikäisille turvapaikanhakijoille järjestettiin torstaina iltapäivällä maksuton elokuvanäytös Kino Engel -elokuvateatterissa Helsingin Kruununhaassa. Valkokankaalla pyöri Searching for Sugar Man -dokumenttielokuva.

”Elokuvan valitseminen oli jonkin verran nuorallakävelyä, koska nuoret tulevat niin eri kulttuureista”, kertoo Mika Siltala Kino Engeliä pyörittävästä Cinema Mondosta.

Muitakin asioita piti pohtia. Esimerkiksi Cannes-voittaja Dheepan karsiutui Siltalan mukaan ehdokkaiden joukosta siksi, että se kertoo srilankalaisista pakolaisista.

Nuorille haluttiin tarjota muuta ajateltavaa – ja tekemistä.

”Iso ongelma on juuri se, kun vastaanottokeskusten nuorilla ei ole mitään tekemistä. Työpaikan saamisesta alaikäinen ei voi haaveillakaan”, Siltala sanoo.

Siltala muistuttaa, että elokuva on suurimpia nuorisokulttuurin muotoja. Myös musiikki yhdistää, ja näin näytettäväksi valikoitui ruotsalaisohjaaja Malik Bendjelloulin Searching for Sugar Man. Parhaan dokumentin Oscar-palkinnon vuonna 2013 voittanut elokuva kertoo yhtä aikaa unohdetun ja palvotun muusikko Sixto Rodriguezin tarinan.

Siltalan mielestä elokuvanäytöksen tai muun vastaavanlaisen toiminnan järjestäminen ei ole iso vaiva, mutta eleenä sellainen voi olla merkittävä. Se myös tuo hyvää mieltä niin järjestäjille kuin osallistujille.

Kemistä kotoisin oleva Siltala muistelee, kuinka paikalliset muusikot haastoivat vietnamilaiset pakolaiset jalkapallo-otteluun 1980-luvun alussa.

”Pelin taso ei ollut ehkä paras mahdollinen, mutta sillä toivotettiin vietnamilaiset tervetulleiksi.”

Torstaiseen elokuvanäytökseen osallistui noin 40 alaikäistä turvapaikanhakijaa. Siltalan mukaan on mahdollista, että vastaavanlaista toimintaa järjestetään Kino Engelissä jatkossakin.

Pääsiäisen jälkeen Kino Engel sulkee ovensa remontin vuoksi. Elokuvasalit ovat pois käytöstä yli vuoden ajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat