Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapanilassa vaadittiin taas rajoja kiinni – mielenosoituksessa syntyi uhkaava väittely

Noin 30 kokoontui vastustamaan turvapaikan­hakijoiden ilmaisia karatetunteja.

Kaupunki
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Rajat kiinni -liikkeen mielenosoittajat väittelivät kiivaasti heitä arvostelleen ohikulkijan kanssa Tapanilassa torstai-iltana.
Rajat kiinni -liikkeen mielenosoittajat väittelivät kiivaasti heitä arvostelleen ohikulkijan kanssa Tapanilassa torstai-iltana. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Tapanila

Rajat kiinni -kansalaisliike osoitti torstai-iltana toistamiseen mieltä turvapaikanhakijoille tarkoitettuja karatetunteja vastaan. Noin 30 maahanmuuton vastustajaa kokoontui Tapanilan urheilukeskuksen edustalle pitelemään soihtuja ja huutamaan iskulauseita.

Urheiluseura Tapanilan Erä on järjestänyt joulukuusta lähtien turvapaikanhakijoille ilmaisia karatetunteja. Mielenilmauksen kanssa samaan aikaan ei järjestetty opetusta turvapaikanhakijoille. Urheilukeskus oli kuitenkin käytössä normaalisti, ja mielenosoittajien ohitse kulki paljon ihmisiä autolla ja jalan.

Mielenilmauksen alkuvaiheessa syntyi hetkeksi uhkaava tilanne, kun ohitse kulkenut nainen alkoi väitellä äänekkäästi mielenosoittajien kanssa. Aggressiivinen sanaharkka kuitenkin rauhoittui nopeasti.

Poliisi saapui pian tämän jälkeen paikalle ja seurasi mielenosoitusta sivusta. Tämän jälkeen mielenilmaus jatkui rauhallisena ainakin puoli kahdeksaan asti, jolloin HS poistui paikalta.

Poliisin mukaan myöskään tämän jälkeen ei tapahtunut ”mitään ihmeellistä”. Mielenosoituksesta oli tehty asianmukainen ennakkoilmoitus poliisille.

Tilaisuuden toinen järjestäjä Henna Kajava kertoi syyksi mielenilmaukseen ”massamaahanmuuton” vastustamisen.

”Turvapaikkapolitiikka ei ole vieläkään kestävällä pohjalla,” sanoi Espoosta saapunut Kajava, joka piteli ”Ei karatea turviksille” -kylttiä.

Edellisen kerran Tapanilan Erää vastaan osoitettiin mieltä kaksi viikkoa sitten. Myös tuolloin osallistujia oli vähän. Sen sijaan yli 300 ihmistä kokoontui toissa sunnuntaina vastamielenosoitukseen, jossa puolustettiin Tapanilan Erää ja vastustettiin rasismia.

Tapanilan Erän henkilökunta joutui aiemmin talvella vihakampanjan kohteeksi karatetuntien takia. Tapanilan Erän liikuntapäällikkö Kirsi Kautto kertoo, että työntekijät ovat yhä saaneet uhkaavia viestejä. Hän arvioi kuitenkin, että noin yhdeksänkymmentä prosenttia palautteesta on ollut positiivista viimeisen kahden viikon aikana.

Kautto toivoo, että torstain mielenosoitus jää viimeiseksi.

”Onneksi lapsilla on nyt talvilomaviikko. Kaksi viikkoa sitten urheilukeskuksessa oli paljon lapsia, joita mielenosoitus hämmensi.”

"Meillä rajat ovat auki" - Tapanilassa osoitettiin mieltä turvapaikanhakijoiden karatetuntien puolesta
"Meillä rajat ovat auki" - Tapanilassa osoitettiin mieltä turvapaikanhakijoiden karatetuntien puolesta
Useampi sata ihmistä kokoontui vastamielenilmaukseen Tapanilan erän liikuntatilojen parkkipaikalle helmikuussa. Rajat kiinni -mielenosoituksissa on vastustettu turvapaikanhakijoille suunnattuja karatetunteja. Toimittaja: Hannes Nissinen, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat