Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulosaaren metrosillassa riskirakenne – iso remontti alkamassa

Helsingin Kulosaaren metrosillan rakennetta ja kantavuutta aiotaan vahvistaa.

Kaupunki
 
Rio Gandara / HS
Kulosaaren metrosilta on yli 40 vuotta vanha.
Kulosaaren metrosilta on yli 40 vuotta vanha. Kuva: Rio Gandara / HS

Kulosaaren metrosillan rakennetta ja kantavuutta aiotaan vahvistaa Helsingissä. Työ tehdään sillan alla, joten peruskorjaus ei haittaa metroliikennettä.

Kulosaaren metrosilta valmistui vuonna 1973, ja sen rakenteissa on käytetty riskialtista KA-jännemenetelmää. Kyseisellä jännemenetelmällä on todettu olevan kohonnut vaurioitumisriski korroosioalttiissa olosuhteissa.

KA-jännemenetelmää on käytetty siltojen lisäksi rakennuksissa ja vesitorneissa. KA-jännemenetelmällä rakennettu vesitorni romahti Jyväskylässä vuonna 2012.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) infra- ja kalustoyksikön johtajan Artturi Lähdetien mukaan Kulosaaren metrosillassa ei ole havaittu kiireellistä korjausta vaativia vaurioita. Nyt tehtävän peruskorjauksen toivotaan tuovan sillalle lisää käyttöikää.

Remontin on määrä alkaa mahdollisimman pian hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen.

HKL:n johtokunta päättää sillan peruskorjauksen hankesuunnitelmasta maaliskuun alussa. Tämän jälkeen asia menee vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Siltaremontti maksaa noin kuusi miljoonaa euroa. Peruskorjaus valmistuu kesällä 2017, mikäli rakennustyöt pääsevät alkamaan suunnitelmien mukaisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat