Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki nostaa roimasti Vermon vuokraa

Raviradan vuokraa ehdotetaan nostettavan 108 000 eurosta yli 146 000 euroon vuodessa.

Kaupunki
 
Esa Syväkuru / HS
Espoon Leppävaarassa sijaitseva Vermon ravirata kuvattuna ravintolasta. Ravirata aloitti vuonna 1977.
Espoon Leppävaarassa sijaitseva Vermon ravirata kuvattuna ravintolasta. Ravirata aloitti vuonna 1977. Kuva: Esa Syväkuru / HS

Helsinki suunnittelee Vermon raviradan vuosivuokraan huomattavaa korotusta. Espoon Leppävaarassa sijaitsevan 24,5 hehtaarin ravirata-alueen omistaa Helsingin kaupunki.

Jos Helsingin kaupunginhallitus hyväksyy korotuksen kokouksessaan maanantaina, nykyinen noin 108 000 euron vuosivuokra nousisi yli 146 000 euroon. Toisin kuin tähän saakka, vuokran suuruus kytkettäisiin elinkustannusten nousuun.

Vermon ratayhtiön puheenjohtaja Erkki Ala-Risku ei ole hämmentynyt roimasta korotuksesta. Ratayhtiölle on ollut tärkeintä, että vuokrasopimusta on pystytty jatkamaan vuoden 2030 loppuun.

”Meillä on ollut vuosien ajan kiinteä vuokra, jota inflaatio on tietysti syönyt. Kaupunki on vakuuttanut, että vuokraperuste on sama kuin muillakin liikuntapaikoilla”, Ala-Risku sanoo.

Vermon raviradan nykyinen vuokrasopimus on päättymässä tämän vuoden lopulla. Ala-Riskun mukaan vanhaa vuokrasopimusta on jatkettu useita kertoja.

Ratayhtiö pyrkii Ala-Riskun mukaan kehittämään Vermosta ”monipuolista hevosurheilun osaamiskeskusta”.

Yhtiö on halunnut varmistaa mahdollisimman pitkän vuokra-ajan, jotta tätä kehittämistyötä voitaisiin tehdä pitkäjännitteisesti. Vuokrasopimukseen on myös kirjattu Vermon toimintaan vaikuttavia tapahtumia Leppävaarassa.

Sopimusvalmistelun yhteydessä on valjennut, että Vermon takasuoraa rajaava aita on vuokra-alueen ulkopuolella Espoon kaupungin katualueella.

”Me emme todellakaan tiedä, miten tämä on ollut mahdollista. Espoon kaupunki ei ainakaan vielä ole ottanut yhteyttä aidan siirron takia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat