Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varakkaassa Helsingin eläinsuojeluyhdistyksessä käydään kovaa valtataistelua

Työntekijöiden tulehtuneista suhteista, irtisanoutumisista ja julkisuuskuvan murenemisesta kärsineessä Hesyssä valmistellaan vallan vaihtoa

Kaupunki
 
Sabrina Bqain
Sokea kissa Zatoichi vietti joulua 2014 Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen toimistolla.
Sokea kissa Zatoichi vietti joulua 2014 Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen toimistolla. Kuva: Sabrina Bqain

Helsingin eläinsuojeluyhdistys (Hesy) on pitkään ollut kurimuksen kourissa. Huonot henkilösuhteet ovat johtaneet järjestön tuhon partaalle. Järjestöstä ovat loppusyksystä muun muassa eronneet sen toiminnanjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja neljä eläintenhoitajaa.

Uutiset ovat kertoneet työntekijöiden irtisanoutumisista, huonoista työoloista ja epäselvyyksistä yhdistyksen taloudessa ja toiminnassa.

Tiistaina eräät järjestön tilasta huolestuneet henkilöt aloittavat kampanjan Hesyn pelastamiseksi. Kampanja kutsuu järjestön noin 3000 jäsentä valitsemaan sille uuden puheenjohtajan ja hallituksen vuosikokouksessa huhtikuussa.

Pelastetaan Hesy -kampanjan oma ehdokas hallituksen puheenjohtajaksi on everstiluutnantti ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Jarmo Nieminen (vihr).

Mikä yhdistyksessä on ollut ydinongelma, Jarmo Nieminen?

”Ehkä se on olleet ihmiset. He eivät ole osanneet ratkaista keskinäisiä ja yhdistyksen ongelmia”, puheenjohtajakandidaatti arveli maanantaina.

Niemisellä on kokemusta lukuisista johtajuuksista järjestöissä ja eri tehtävissä puolustusvoimissa. Hän kertoo edellyttävänsä yhdistyksen tulevalta johdolta ja toimintatavalta ”ehdotonta avoimuutta”.

”Ensiksi pitää saada hallitus toimintakykyiseksi. Pitää avata keskustelu siitä, mikä yhdistyksessä oikeasti on se ongelma”, Nieminen sanoi.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys on varakas, historialtaan kunniakas järjestö. 142-vuotiaan Hesyn omaisuuden arvo on kuusi miljoonaa euroa. Työntekijöitä on normaalitilanteessa parikymmentä.

Kampanjaa tarvittiin Niemisen mukaan jäsenten tavoittamiseksi, jotta he käyttäisivät ääntään vuosikokouksessa muutoksen aikaansaamiseksi.

”Jos olisi menty sammutetuin lyhdyin, mikään ei välttämättä muuttuisi”, Nieminen arveli.

Konkreettisena hankkeena Hesyllä on jo pitkään ollut ”eläinsuojelutalon” rakentaminen Helsinkiin. Projekti on ollut seisahduksissa juuri yhdistyksessä vallinneen sekavan tilan takia.

”Se hanke pitää saada käyntiin”, Nieminen totesi.

Hesy saa varoja muun muassa keräyksistä, lahjoituksista ja testamenteista. Niemisen mukaan nyt on tärkeää uudistaa yhdistys pelkästään jo lahjoittajien luottamuksenkin säilyttämiseksi ja takaisin saamiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat