Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräilijät saavat Pohjoisbaanan Pasilasta Käpylään

Pyörätie on 1,6 kilometriä pitkä ja maksaa vajaat kuusi miljoonaa euroa.

Kaupunki
 

Helsingin yleisten töiden lautakunta hyväksyi tiistaina suunnitelman Pohjoisbaanan rakentamiseksi Itä-Pasilasta Käpylään.

Ratapihantieltä Pasilasta Käpylän asemalle ulottuva Pohjoisbaana on tarkoitettu pyöräilijöille. Se liittyy etelässä ja pohjoisessa jo olemassaoleviin pyöräilyväyliin, joita myöhemmin vielä parannetaan niin kutsutun baanaverkkosuunnitelman mukaisesti.

Pohjoisbaana on tarkoitettu nopeaan pyöräilyyn ja se liittyy sekä etelässä että pohjoisessa nykyisiin väyliin, joita tulevaisuudessa parannetaan baanaverkkosuunnitelman mukaan.

Pohjoisbaanan länsipuolella on päärata ja itäpuolella Louhenpuisto ja Keijontiehen rajoittuva asuinalue. Baanan keskivaiheilla maastossa on ensimmäisen maailmasodan aikaisia linnoitteita, jotka osin häviävät rakentamisen takia. Museovirasto on kartoittanut merkitykselliset kohteet ja laatinut asiasta inventointiraportin. Baanan kalliolouhinnat joudutaan tekemään öisin liikenteen takia.

Pohjoisbaana on 1,6 kilometriä pitkä. Pyörätie on neljä metriä leveä, ja jalkakäytävä pääosin kaksi metriä leveä. Pyörätie päällystetään punaisella asfaltilla ja jalkakäytävä normaalilla asfaltilla.

Suunnitelman rakennuskustannukset ovat yhteensä noin 5 800 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat