Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joka neljäs ravintola reputti elintarvike­tarkastuksen Helsingissä

Kaupunki
 
Terveystarkastaja Pia Tiainen kävi Hyvinkään keskustan Kotipizzassa syksyllä 2013. Annina Saapunki selvitti hänelle ravintolan käytäntöjä.
Terveystarkastaja Pia Tiainen kävi Hyvinkään keskustan Kotipizzassa syksyllä 2013. Annina Saapunki selvitti hänelle ravintolan käytäntöjä.

Viime vuonna joka neljäs ravintola Helsingissä joutui uusimaan elintarviketarkastuksen, kertoo Helsingin ympäristökeskus.

Vaikka 27 prosenttia ravintoloiden elintarviketarkastuksista johti uusintatarkastuksiin, pitää ympäristökeskus kokonaistulosta pääosin hyvänä. Toissa vuonna vastaava luku oli yli 31 prosenttia.

Grilli- ja pikaruokapaikoista noin 15 prosenttia sai ympäristökeskuksen mukaan huomautuksen.

Suurin osa uusintatarkastukseen johtaneista syistä liittyi puutteisiin omavalvontasuunnitelmassa tai ongelmiin elintarvikkeiden lämpötilan hallinnassa.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran koordinoimissa Oiva-tarkastuksissa arvioidaan ravintoloiden ja muiden elintarvikkeita käsittelevien yritysten yleistä hygieniatasoa, elintarvikkeiden lämpötiloja ja pakkausmerkintöjä. Tarkastuksen tulos voi olla ”oivallinen”, ”hyvä”, ”korjattavaa” tai ”huono”.

Helsingin ympäristölautakunnan arvioitavana tiistaina olleen raportin mukaan vähiten huomautettavaa löytyi päiväkotien ja koulujen laitoskeittiöistä. Niistä 95 prosenttia sai arvion ”oivallinen” tai ”hyvä”.

Kokonaisuudessaan Helsingin ravintoloista, kaupoista ja muista niin sanotuista elintarvikehuoneistoista oivallinen-tuloksen sai 42 prosenttia, ja hyviksi arvioitiin 41 prosenttia tutkituista paikoista. Korjattavaa löytyi 16 prosentissa kohteista, minkä alapuolelle jäi vielä prosentin verran tarkastuksia arvosanalla ”huono”.

Arvosanoissa ei tapahtunut järisyttäviä muutoksia vuoteen 2014 verrattuna.

”Oiva-järjestelmä näyttää toimivan hyvin, sillä uusintatarkastukseen johtavia tarkastustuloksia oli viime vuonna viisi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna”, kertoo Helsingin ympäristökeskuksen elintarviketurvallisuuspäällikkö Riikka Åberg.

Helsingissä tehtiin viime vuonna 2 584 Oiva-tarkastusta. Kaikkiaan pääkaupungissa on ympäristökeskuksen mukaan yli 5 300 elintarvikehuoneistoa.

Arviot myös hymynaamoina näyttävä Oiva-järjestelmä otettiin käyttöön vuonna 2013. Yritysten arvioita pystyy hakemaan Eviran ylläpitämiltä verkkosivuilta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat