Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuntematon hyväntekijä grillasi satoja makkaroita leipäjonossa seisoneille Helsingissä – ”En ole miljoonaperijä”

Joulupukin ja hipsterin sekoitusta muistuttavan miehen tyylin takana on imetyskohusta tunnettu Teri Niitti

Kaupunki
 
Brother Christmas
Brother Christmas -nimeä käyttävä mies jakoi makkaraa Myllypuron leipäjonossa keskiviikkoaamuna.
Brother Christmas -nimeä käyttävä mies jakoi makkaraa Myllypuron leipäjonossa keskiviikkoaamuna. Kuva: Brother Christmas

Helsingin Myllypuron leipäjonossa oli keskiviikkona tarjolla ylimääräistä apetta, kun tuntematon hyväntekijä paistoi ja jakoi noin 450 grillimakkaraa ruoka-avun tarpeessa oleville ihmisille.

Joulupukin parran taakse piiloutunut mies sai lämpimän ja ilahtuneen vastaanoton Itä-Helsingissä. Kaikille makkaroille löytyi ottaja parissa tunnissa.

HS tavoitti Brother Christmas -nimimerkkiä käyttävän miehen. Hän kertoo olevansa ”ihan tavallinen kahden lapsen isä”.

”En ole todellakaan mikään miljoonaperijä”, Brother Christmas sanoo. Hän haluaa esiintyä julkisuudessa vain taiteilijanimellään.

Persoonallinen hyväntekijä ei hankkinut Myllypurossa jaettuja makkaroita omilla rahoillaan, vaan hän oli pyytänyt tempaukseen sponsoriksi Helsingin Makkaratehtaan.

”Kylmässä jonottaneet ihmiset tulivat tosi iloiseksi tästä. Taisi joiltain päästä pieni itkukin.”

Brother Christmas on tehnyt vastaavalla tavalla hyvää aiemminkin. Ensimmäiset tempaukset hän toteutti viime vuonna joulun alla.

”Mietin, mikä olisi minulle itselleni hyvä ja kiva tapa tehdä hyvää. Olen ollut aina vähän huono antamaan suoraan rahaa hyväntekeväisyyteen.”

Brother Christmas raportoi toiminnastaan myös sosiaalisessa mediassa. Julkisuuden kautta hän saa myös helpommin yrityskumppaneita toiminnalleen.

”Yrityksiä on ja ei ole helppo saada mukaan. Kyllä joutuu duunia tekemään, eivätkä kaikki halua lähteä mukaan”, hän kertoo.

Mies itse ei saa korvauksia toiminnastaan.

Hipsteri-joulupukkia muistuttavaan alter egoon mies päätyi, koska niin lapset kuin aikuisetkin yhdistävät joulupukin jouluun. Siihen taas liittyy tunnetusti hyvää mieltä ja pyyteetöntä lahjojen antamista.

Tyylin taustalla on varsin yllättävä nimi: stylisti Teri Niitti. Sama mies nostatti alkuvuodesta valtavan kohun julkaisemalla sosiaalisessa mediassa lentokoneessa imettäneestä naisesta ottamansa valokuvan, jota oli ryyditetty paheksuvalla saatetekstillä.

Niitti lähti Brother Christmasin kelkkaan saman kaavan kautta kuin lahjoituksia antavat yrityksetkin. Brother Christmas sai siis idean ja päätti ottaa yhteyttä stylistiin viime vuoden loppupuolella.

Vapaasti suomennettuna ”Jouluveli” aikoo jatkaa valitsemallaan tiellä hyväntekeväisyyden parissa. Jo ensi viikolla hän on viemässä kymmenkunta sotaveteraania HIFK–Ässät-jääkiekkopeliin.

Brother Christmas on omien havaintojensa mukaan myös onnistunut inspiroimaan muita ihmisiä tekemään hyvää – tyylillä tai toisella.

”Ihmiset ovat nähneet, ettei esimerkiksi vanhainkodissa käymiseen tarvitse nähdä paljon vaivaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat