Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorisojoukko pahoinpiteli ohikulkijoita Kontulassa

Pahoinpitelyjen uhreja on yhteensä seitsemän. Poliisin mukaan osa epäillyistä halusi näyttää olevansa ”kovia jätkiä”.

Kaupunki
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Nuorisojoukko pahoinpiteli useita ihmisiä helmikuisena viikonloppuna Kontulan ostoskeskuksen ympäristössä. Ostoskeskuksen kuva on vuodelta 2014.
Nuorisojoukko pahoinpiteli useita ihmisiä helmikuisena viikonloppuna Kontulan ostoskeskuksen ympäristössä. Ostoskeskuksen kuva on vuodelta 2014. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

15–17-vuotiaiden poikien epäillään syyllistyneen useisiin pahoinpitelyihin ja anastuksiin Kontulan ostoskeskuksen lähistöllä Helsingissä saman viikonlopun aikana helmikuussa. Helsingin poliisin mukaan 12 nuorta on ollut pidätettynä esitutkinnan aikana. Heistä kaksi päätekijöiksi epäiltyä on ollut vangittuna.

Poliisin mukaan ainakin osa pahoinpitelyistä sai alkunsa siitä, että osa nuorista halusi näyttää tutuilleen ”olevansa kovia jätkiä”.

Ensin nuorisojoukon epäillään pahoinpidelleen kolme miestä Kontulantien alikulkutunnelissa lauantaina 20. helmikuuta heti puolen yön jälkeen. Neljä 23–25-vuotiasta miestä kohtasi Emännänpolulla porukan, joka pyysi tupakkaa. Tilanne johti sanaharkkaan, jolloin nuoret hyökkäsivät miehistä kolmen kimppuun.

Nuoret potkivat ja löivät uhreja, jolloin kaksi uhreista menetti tajuntansa. Pahimmat vammat sai mies, jolta murtui leukaluu. Nuoret anastivat yhdeltä uhrilta lompakon. Tekijöiden poistuttua paikalta uhrit menivät koteihinsa ja hakeutuivat myöhemmin sairaalaan.

Nuorisojoukon epäillään syyllistyneen pahoinpitelyiden jälkeen kolmen 31–41-vuotiaan naisen seksuaaliseen ahdisteluun ja uhkailuun. Myös naisten puhelimet anastettiin, mutta yksi heistä sai kännykkänsä heti takaisin. Poliisi otti samana yönä kiinni kaksi nuorta tapahtumaan liittyen.

Poliisin mukaan kuulusteluissa on selvinnyt, että lauantaina paikalla on ollut ainakin 15 nuorta. Heistä kolmen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyihin ja kolmen muun omaisuuden anastuksiin tai anastuksen yrityksiin.

Sunnuntaina 21. helmikuuta heti puolenyön jälkeen kahden pojan epäillään pahoinpidelleen kahta miestä ostoskeskuksen kohdalla sijaitsevalla Kontulantien bussipysäkillä. Pojat olivat pummineet tupakkaa pysäkillä seisseiltä miehiltä. Vuosina 1972 ja 1973 syntyneiden miesten kieltäydyttyä pahoinpitely alkoi. Molemmat uhrit kaatuivat maahan, jolloin toiselta yritettiin anastaa omaisuutta. Miehet eivät saaneet vakavia vammoja.

Saman kaksikon epäillään pahoinpidelleen myös ostoskeskuksella tapaamansa miehen alikulkutunnelissa sen jälkeen, kun he olivat yrittäneet pummia häneltä tupakkaa. Mies sai kasvoihinsa vähäisiä vammoja. Poikien epäillään vielä pahoinpidelleen yhden miehen Isännänpolulla. Kaksikko oli kaatanut uhrin maahan ja pahoinpidellyt häntä, jolloin mies menetti tajuntansa.

Poliisi tutkii viikonlopun tapahtumia muun muassa törkeinä pahoinpitelyinä, pahoinpitelyinä, ryöstönä, varkauksina ja laittomina uhkauksina. Kontulassa kokoontunut nuorisoporukka muodostui poliisin mukaan toisensa jollain tavalla tuntevista pojista ja tytöistä. Pojista osa on kantasuomalaisia ja osa ulkomaalaistaustaisia.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että yksi 15-vuotias poika oli ollut mukana sekä lauantaina että sunnuntaina tapahtuneissa rikoksissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat