Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hovioikeus langetti Laajasalon murhasta elinkautisen vankeustuomion

Kolmikymppinen mies murhasi 58-vuotiaan naisen Helsingin Laajasalossa lokakuussa 2014.

Kaupunki
 

Helsingin hovioikeus tuomitsi keskiviikkona 29-vuotiaan Jukka-Matti Johannes Romppaisen Laajasalon henkirikoksesta elinkautiseen vankeuteen. Hovioikeuden mukaan Romppainen syyllistyi murhaan, kun hän surmasi 58-vuotiaan naisen Helsingin Laajasalossa lokakuussa 2014.

Myös Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Romppaisen murhasta elinkautiseen vankeuteen viime vuoden toukokuussa.

Romppainen valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Hän pitää tekoaan murhan sijasta tappona.

Puolustuksen mukaan Romppainen oli toiminut mielenhäiriössä eikä kyennyt säätelemään käyttäytymistään. Hän oli omasta mielestään alentuneesti syyntakeeton, kun hän tappoi naisen.

Romppainen aloitti pahoinpitelyn puolenyön jälkeen kerrostalon porraskäytävässä, kun toisessa rapussa asunut nainen tuli hänen luokseen. Romppainen siirsi uhrin autolla vanhan öljysataman alueelle, jossa hän kuristi naista. Lopuksi mies kuljetti naisen mereen ja painoi häntä veden alle.

Nainen löydettiin vedestä kuolleena.

Teko kesti kaikkiaan 1–2 tuntia.

Hovioikeuden mukaan kyse oli tapon sijasta murhasta, koska Romppainen toteutti henkirikoksen erityisen raa’alla ja julmalla tavalla ja lisäksi teko oli kokonaisuutena arvioituna törkeä.

Romppainen kohdisti väkivaltaa tuomion mukaan täysin ulkopuoliseen naiseen, joka ei voinut varautua aggressiiviseen ja yllättävään hyökkäykseen. Pienikokoisella naisella ei ollut missään vaiheessa mahdollisuutta paeta tai torjua väkivaltaa.

Hyökkäyksen syy ei ole selvinnyt.

Romppainen on itse todennut, että hän ei olisi tehnyt henkirikosta, jos hänen lääkereseptinsä olisi uusittu. Hän on kertonut saaneensa aiemmin aggressiivisuuskohtauksen ja rikkoneensa tällöin pöydän.

Hän oli henkirikosta edeltävänä kesänä psykiatrisessa sairaalahoidossa ja sen jälkeen avohoidossa.

Hovioikeuden mukaan Romppainen oli henkirikoksen tehdessään syyntakeinen. Henkirikoksen taustalla ei ollut mielentilatutkimuksen mukaan minkäänlaista psykoottista tai tajunnanhäiriöön liittyvää motiivia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat