Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bussiliikenteen kituaikaa eivät markkinat hoida

Kaupunki
 

Euroopan unionin palvelusopimus-asetus (psa) antaa mahdollisuuden järjestää kaupunkiseutujen sisäistä liikennettä kokonaisuutena. Sen ehtona on, että liikenne kilpailutetaan.

Vastapalveluksena psa-suoja antaa liikenteen järjestäjälle eräänlaisen veto-oikeuden tarjouskilpailuihin osallistumattomia yrityksiä kohtaan.

Jos ulkopuolisia hakemuksia tulee, Helsingin seudun liikenne (HSL) harkitsee, häiritseekö hakija sen omaa liikennettä.

Matkustajille linnarauha tarkoittaa, että reittien ja aikataulujen suunnittelu on keskitetty. Yksi taho yrittää pitää huolta siitä, että myös vähäväkisillä alueilla ja kituaikoina on edes jonkinlaista palvelua.

Markkinat eivät näitä bussivuoroja hoida.

Maakunnallisia bussiyhtiöitä edustava Linja-autoliitto on jo pitkään kampanjoinut psa-suojan poistamista. Sen silmissä siintävät kaupunkien bussimarkkinat.

Liitto ei kuitenkaan ole yhtenäinen. Helsingin seudulla toimivat Nobina ja Helsingin bussiyhtiön ostaja Koiviston Auto ovat pitäneet psa-suojan poistoa järjettömänä. Nobinan toimitusjohtaja Tom Ward luonnehti (HS 23.12.2015) firmaansa puolustuskyvyttömäksi tunkeilijoita vastaan.

Ne yhtiöt, jotka osallistuvat HSL:n tarjouskilpailuihin eivät voi mahdollisen häviön koittaessa perustaa kilpailevaa linjaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat