Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mittava omaisuus siivittää Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen toimintaa

Kaupunki
 
Juhani Niiranen / HS
Hesyn eläinsuojelukeskus sijaitsee vanhassa kauppakiinteistössä Itä-Pakilassa
Hesyn eläinsuojelukeskus sijaitsee vanhassa kauppakiinteistössä Itä-Pakilassa Kuva: Juhani Niiranen / HS

Helsingin eläinsuojeluyhdistys (Hesy) on maan vanhin, perinteikkäin ja jäsenmäärältään suurin eläinten suojeluun keskittynyt yhdistys Suomessa. Sitä perustamassa olivat muun muassa kirjailija Zacharias Topelius, kenraalimajuri Georg von Alftan ja muita huomattavia 1870-luvun helsinkiläisiä.

Hesy on 142:n toimintavuoden aikana koonnut mittavan omaisuuden. Sen varallisuus on arviolta 4,8 miljoonaa euroa. Yhdistys saa testamenttilahjoituksina muun muassa asuntoja irtaimistoineen.

Vuoden 2014 tilinpäätöksessä yhdistys kirjasi lahjoituksia lähes 100 000 euron arvosta ja testamenttilahjoituksia noin 720 000 euron arvosta. Hesyn arvopaperisijoitukset tuottivat vuonna 2014 yli 330 000 euroa. Jäseniä on 2 571.

Varainhankinnassa eläinten joulukeräys on ollut yksi tuottoisimmista. Se on tuottanut vuosittain keskimäärin 26 000 euroa.

Vuonna 2014 joulukeräyksen tuotto nousi yli 40 000 euroon.

Yhdistyksen pääpaikkana on viime vuodet ollut Itä-Pakilassa sijaitseva entinen kauppakiinteistö. Sen lisäksi yhdistyksellä on koiratalo Espoossa. Molemmat tilat ovat vanhoja.

Suunnitelmat ajanmukaisten toimitilojen rakentamisesta ovat valmiina, mutta lopullista päätöstä keskuksen sijainnista ei ole tehty. HS:n saamien tietojen mukaan kiikarissa olisi tontti Klaukkalassa.

Hesyllä on kirpputori Maunulan Saunabaarin yhteydessä ja pieni myyntipiste Itä-Pakilan tiloissa. Arvokkaimpia lahjoitustavaroita myydään Vallilan Perintöpuodissa.

Yhdistys ylläpitää eläinten hautausmaata Helsingin keskuspuistossa. Hautausmaa on ollut nykyisellä paikallaan vuodesta 1947. Hautoja on noin 3 000.

Löytöeläinten vastaanotto oli takavuosina Hesyn vastuulla. Vuodesta 2006 löytöeläinten virallisena vastaanottajana on toiminut Viikin löytöeläintalo.

Hesyllä on yhteistyösopimus pääkaupunkiseudun kuntien kanssa löytöeläinten jatkohoidosta. Esimerkiksi vuonna 2014 Hesyn vastaanottamista 472 kissasta löytöeläimiä oli 206. Loput kissoista oli otettu huostaan. Löytökoiria Hesyllä oli vuonna 2014 yhteensä 23.

Korjaus 8.3. kello 16: Viikin löytöeläintalo alkoi vastaanottaa löytöeläimiä vuonna 2006, ei vuonna 2012, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat