Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Homeinen jäähalli halutaan korvata jääurheilukeskuksella – Espoon Matinkylään suunnitteilla kaksikerroksinen halli

Espoon päättäjät varasivat uudelle hallille tontin maanantaina

Kaupunki
 
Arkkitehtitoimisto arkMILL Oy
Havainnekuvasta näkee, kuinka jääkentät tulisivat kahteen kerrokseen.
Havainnekuvasta näkee, kuinka jääkentät tulisivat kahteen kerrokseen. Kuva: Arkkitehtitoimisto arkMILL Oy

Homelöydösten vuoksi viime vuoden joulukuusta lähtien suljettuna ollut Espoon Matinkylän jäähalli halutaan korvata kokonaan uudella. Ladoksikin kutsutun vanhan jäähallin tilalle tulee todellinen jääurheilukeskus, mikäli suunnitelmat toteutuvat.

Matinkylän jäähallia pyörittävän Espoon kiekkoilun tuki ry:n toiminnanjohtaja Jari Nyberg kertoo, että ensimmäisissä havainnekuvissa esiteltävä Matinkylä-areena on ”tavoite ja haave”.

”Pyrimme saamaan mahdollisimman paljon jääpinta-alaa sekä tiloja oheisharjoitteluun”, Nyberg sanoo.

Oheisharjoittelutilat tarkoittavat käytännössä esimerkiksi kunto- ja liikuntasaleja.

Kun vanhassa jäähallissa on vain yksi täysikokoinen jääkiekkokenttä, suunnitellaan uuteen areenaan neljää sellaista. Jäät ovat alustavan suunnitelman mukaan tulossa kahteen kerrokseen.

Pete Aarre-Ahtio
Vanha Matinkylän jäähalli eli ”Lato”.
Vanha Matinkylän jäähalli eli ”Lato”.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hyväksyi Espoon kiekkoilun tuki ry:n tekemän suunnitteluvarausanomuksen yksimielisesti maanantaina. Kuten anomuksen nimestäkin käy ilmi, pääsee hallin suunnittelu nyt kunnolla vauhtiin.

Suunnitteluvaraus on voimassa ensi vuoden helmikuun loppuun saakka. Sen aikana Espoon kiekkoilun tuki ry tekee muun muassa hankesuunnitelman ja taloudelliset selvitykset sekä käy hanketta läpi rakennusvalvonnan ja kaupunkisuunnitteluviraston kanssa.

Paitsi jääkiekkoilijoita myös taitoluistelijoita palveleva harjoittelukeskus on Nybergin mukaan tarkoitus rahoittaa 95-prosenttisesti lainarahalla.

”Kipurajamme on 15 miljoonassa eurossa.”

Nyberg vakuuttaa, että uuden hallin rakentaminen ei tulisi tekemään jääkiekon ja taitoluistelun harrastamisesta entistä kalliimpaa Espoossa. Hallirahoja ei siis olla ottamassa käyttäjien pussista.

Espoon kiekkoilun tuki ry:n toiveissa on saada lainalleen mahdollisimman pitkä maksuaika, jotta kustannustaakasta ei tule liian raskasta.

”Esimerkiksi Leppävaaran jäähalli toteutettiin 20 vuoden lainalla.”

Leppävaaran kaksikenttäinen jäähalli avautui vuonna 2009.

Pete Aarre-Ahtio
Vanhan Matinkylän jäähallin sisätiloja.
Vanhan Matinkylän jäähallin sisätiloja.

Matinkylän jäähallin sulkeminen on hankaloittanut jäälajien harrastajien harjoittelua Espoossa. Yhden kentän vajeen vuoksi harjoitusaikoja on Nybergin mukaan tiivistetty, ja juniorit ovat joutuneet käymään harjoituksissa Karjaalla ja Lohjalla asti.

”Ainahan tällainen jupinaa aiheuttaa, mutta terveys edellä mennään”, Nyberg toteaa.

Tavoitteena on, että Matinkylä-areena avautuisi viimeistään heinäkuussa 2018. Uusi neljän kentän halli tulisi Nybergin mukaan tarpeeseen myös siitä syystä, että Espoon kiekkoilun tuki ry:n suunnitelmissa on luopua tulevaisuudessa Espoonlahden ja Laaksolahden harjoitusjäähalleista.

Todennäköisesti purkutuomion saavan Matinkylän jäähallin sisäilmaongelmista huhuttiin vuosia, ja vuonna 2014 tehdyissä kuntotutkimuksissa hallista löytyi hometta. Espoon kaupunki teetti hallissa korjaustöitä viime kesänä, minkä jälkeen hallin piti olla kunnossa ja turvallinen käyttää.

Lasten hengitystieongelmat kuitenkin jatkuivat, ja jäähalli suljettiin viime vuoden joulukuussa.

Arkkitehtitoimisto arkMILL Oy
Tältä uusi Matinkylän jäähalli näyttää havainnekuvassa ulkoa päin.
Tältä uusi Matinkylän jäähalli näyttää havainnekuvassa ulkoa päin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat