Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa listaa koulujen ja päiväkotien tilatarpeet

Kaupunki
 

Vantaa kokoaa koulujen ja päiväkotien korjausohjelman kevään aikana.

Tavoitteena on tuoda valtuuston budjettiseminaariin toukokuussa ohjelma, jossa on otettu huomioon ajankohtaiset tiedot rakennusten kunnosta, lapsimäärän kasvusta sekä uusien oppimismenetelmien aiheuttamista muutostarpeista.

Vantaa teetti viime vuonna konsulttiselvityksen tilojen kunnosta, mutta nyt kartoituksen tiedot listataan kiireellisyysjärjestyksessä sivistystoimen vuosien 2017–2021 tilaohjelmaan.

Vantaa on jo pitkään painiskellut etenkin huonokuntoisten koulutilojensa kanssa. Parhaillaan tilakeskus teettää uusia tutkimuksia Hämeenkylän koulun sisäilmaongelmista.

Vantaalle on myös syntynyt ja muuttanut enemmän lapsia kuin aiemmin on ennustettu. Sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth arvioi, että muuttoliike on hypähtänyt pysyvästi ylöspäin.

”Meillä tuli nyt 535 oppilasta lisää, kun yleensä lisäys on lukuvuosittain ollut 290 oppilasta. Varhaiskasvatuksessa on 100 lasta enemmän kuin oli arvioitu”, Lehto-Häggroth sanoo.

Vantaa joutuu nyt miettimään, minne koululaiset ja päiväkoti-ikäiset lapset saadaan sopimaan.

Tilanne on tiukka etenkin uusilla asuinalueilla kehäradan varressa, mutta myös Länsi-Vantaalla, missä monet koulutilat ovat remontin tarpeessa.

Länsivantaalaisen Tuomelan koulun lakkauttamista vastustaneiden aktiivien mielestä yksi vaihtoehto on koulun lakkautuspäätöksen peruminen. Kuntalaisaloite päätöksen perumisesta luovutettiin päättäjille maanantaina. Tuomela-aloite on ensimmäinen uuden kuntalaisaloitteen mukainen esitys, joka on Vantaalla edennyt valtuustokäsittelyyn.

Tuomelan ja Hevoshaan koulujen lakkauttamisen kritiikki ei ole laimentunut, vaikka valtuusto teki päätöksensä syksyllä 2013. Aloitteella oli yli 4 900 allekirjoittajaa. Valtuutettu Jussi Saramo (vas) esittää myös Hevoshaan koululle uutta arviointia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat